Tamamen Yenilenen 2018 Hyundai Accent

Share

Hyundai‘nin en çok satan modelleri arasında yer alan Accent, bir devrimle karşımızda.

Hyundai’nin ilk resmi ipuçlarını geçtiğimiz hafta içerisinde yayınladığı 2018 Accent nihayet gün yüzüne çıktı. Uluslararası Kanada Otomobil Fuarı kapsamında düzenlenen etkinlikle kullanıcıların karşısına çıkan yeni Accent, Hyundai’nin paylaştığı görsellerde sinyallerini verdiği Elantra formuyla dikkat çekiyor.Tasarım anlamıyla tamamen yenilendiğini gördüğümüz Accent, Hyundai tarafından zenginleştirilen donanım seçenekleriyle artık sınıfında elini önemli oranda güçlendiriyor. İşte Türkiye’de de en çok kullanılan otomobillerden bir tanesi olan ve önümüzdeki dönemde beşinci jenerasyonuyla sokaklara çıkacak Accent’in tanıtım kapsamında ortaya çıkan özellikleri.

Tasarım

Beşinci jenerasyon Accent’e karşıdan baktığımız zaman direkt olarak bir Elantra ile karşılaşmış gibi hissediyoruz. Özellikle yeni ön ızgarasıyla kendinden emin ve tatminkar bir his yaratan yeni Accent bu hissiyatı tamamen elden geçmiş ve LED teknolojisiyle desteklenen far grubuyla tamamlıyor. Yerini aldığı jenerasyondaki “şirin” yüzünün yerini çok daha “gergin” ve sportif bir tasarıma bırakan Accent’te arka tarafa gittiğimizde de bu hissiyatı yaşamaya devam ediyoruz. Arka tarafta da uzun ve tamamen yatay bir forma bürünen ışıklandırmalarla birlikte artık Accent doğrusunu söylemek gerekirse ilk baktığımızda zayıf bir hissiyat uyandıran eski jenerasyonunun oldukça üzerinde. Yeni versiyonun boyutlarına baktığımızda toplam uzunluk değerinde 1,5 cm, toplam genişlik değerindeyse 2,9 cm artış olduğunu görüyoruz. Aracın aks mesafesinde yapılan iyileştirme ise 1 cm olarak gözümüze çarpıyor. Dış donanım olarak artık aynalarında da sinyal lambasına kavuşan Accent 17 inçlik jant seçeneğiyle de satın alınabilecek.

Accent’in iç kısmı da dış tarafı kadar ciddi yenilikleri ve teknolojileri beraberinde getiriyor. Aracın içerisine girip göz gezdirdiğinizde özellikle birebir temas içerisinde olduğunuz neredeyse her parçada ciddi yeniliklerle karşılaşıyorsunuz. Göstergelerin bulunduğu ekran dahil olmak üzere çok daha modern ve teknolojik bir genel konsola kavuşan Accent’in merkezindeki TFT LCD multimedya ekranının büyüklüğü 7 inç olarak tercih edilmiş. Apple CarPlay ve Android Auto desteği sunan bu ekranda navigasyon ve sesli komut algılama yetenekleri de es geçilmemiş. Hyundai tamamen elden geçen bu ekranın özellikle kullanım kolaylığı bazında oldukça pratik olduğunun altını çiziyor. Yeni opsiyonlarla birlikte ön taraftaki yolcu koltuğunda da ısıtma seçeneği sunan Hyundai, elektronik destek üniteleri konusunda da modayı takip ettiğini görüyoruz.
Elektronik güvenlik ekipmanlarına geçmeden evvel Hyundai’nin yeni Accent’in şasi üzerinde aldığı önemlere bir göz atalım. Hyundai’nin çarpışma koruması adına ön bölgedeki koruma alanlarını güçlendirdiğini görüyoruz. Yapılan geliştirmelerle küçük çaplı çarpışmalar sonucu meydana gelebilecek zararların da çok daha küçük olacağı Hyundai’nin altını çizdiği bölümler arasında. Gövde üzerinde yapılan geliştirmelerle birlikte elektronik stabilite kontrolü, araç stabilizasyon yönetimi, çekiş kontrol ve ABS gibi donanımlar güvenlik donanımlarının arasında yer alıyor. Beşinci jenerasyonla birlikte gelen güvenlik anlamındaki en teknolojik parçaysa otonom yapıda acil frenleme sistemi. Ön tarafa yerleştirilen radarlarla entegre çalışan sistem eğer olası bir çarpışma algılarsa öncelikle sürücüye bir uyarı gönderiyor. Sürücü eğer bu uyarıya fren veya manevra yaparak cevap vermez ise sistem otomatik olarak araca müdahale ediyor ve durduruyor. Bu güvenlik ekipmanlarıyla birlikte geri görüş kamerası ve anahtarsız çalıştırma da yeni Accent’i sınıfında iddialı bir konuma getirecek ekipmanlar arasında öne çıkıyor.

Sürüş – Motor

Hyundai şasi üzerinde yapılan geliştirmelerle birlikte 2018 Accent’in sürüş özelliklerinde gözle görülür değişimler yaşandığının altını çiziyor. Yapılan değişimlerle burulma direncinde önemli iyileştirmenin yapıldığı belirtilen yeni Accent’in özellikle viraj performansında beklentilerin biraz yükseldiğini söyleyebiliriz. Sürüşün yanı sıra Hyundai’nin motor ve tüketim bazında da kullanıcıları memnun etmek üzere mesai harcadığını da görüyoruz.

1.6 litre hacimli benzinli motorun üzerinde yapılan iyileştirmelerle birlikte yüzde 7 oranında daha tutumlu hale gelen ünite 132 beygir güce ve 161 Nm tork değerine sahip hale geliyor. Bu motor, yapılan geliştirmelerle yüzde 4,6 oranında daha iyi bir oranla 1,500 devir aralığında bu tork değerini vermeye başlıyor. Ara hızlanmalar konusunda da daha iyi sürelere sahip olacak olan motorda yazılımsal olarak destekte söz konusu. Yeni Accent bu motorla birlikte dizel motor seçeneğine de sahip olmaya devam edecek gibi gözüküyor.

Hyundai’nin altı ileri manuel ve altı ileri otomatik şanzımanla kombin edeceğini açıkladığı yeni versiyonun otomatik seçeneğinde sürüş modu seçeneği de sunuluyor. Normal ve Sport olmak üzere iki farklı seçenekten oluşan ve konsolun merkezindeki tuş ile değişimi sağlanan sürüş modları motorun ve direksiyonun tepki karakterine doğrudan etki ediyor. Hyundai, yeni Accent’in dört kapı sedan modelini 2017’nin üçüncü çeyreğinde satışa sunacağını açıklarken modelin tamamen yeni hatchback modelinin hemen ardından kullanıcılarla buluşturmayı planlıyor. Yeni modelin fiyat seçenekleri de önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

Log

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...