Digiturk ‘No’ Filmini Listesinden Çıkardı

Share

Digiturk, ‘No’ (Hayır) filmini, 16 Şubat’ta yayından kaldırdı. Digiturk, filmi 5 Şubat’ta yayına koymuştu.

Şili’de diktatör Augusto Pinochet’nin ülkeyi referanduma götürme sürecini ve referandumda örgütlenen ‘Hayır’ kampanyasını anlatan filmi 5 Şubat’ta ‘Dilediğin zaman’ uygulamasına ekleyen Digiturk, 16 Şubat’ta filmi yayından kaldırdı.

no

Cumhuriyet’ten Çiğdem Toker’in köşesinde şunları yazdı:

“Film yeniden çok konuşulmaya başlayınca —nihai hedefi kâr maksimizasyonu olan bütün şirketler gibi- Digiturk de bu filmi abonelerinin izlemesine açmıştı. Aradan biraz zaman geçti. CHP’nin de 16 Nisan referandumu için benzer bir yol izleyeceği duyuruldu. Baskı olmasın diye, ana muhalefet partisinin çalıştığı reklam şirketini son ana kadar saklayacağını da Hürriyet’te Rıfat Başaran imzasıyla okuduk. Fakat o da ne? Dün Digiturk’te ‘No’yu izlemek isteyenler, filmi bulamıyordu. ‘Dilediğin Zaman’ listesinde, artık ‘No’ görünmüyordu. Şirketi arayan aboneler, filmin perşembe günü kaldırıldığını öğrendi. Bence iki seçenek var. Ya ülkeyi yönetenler, Katarlı şirket mülkiyetindeki Digitürk’e ‘Ne yaptığınızın farkında mısınız?’ diyerek filmi kaldırmasını rica (!) etti. Ya da Digiturk, büyük yayın gruplarının ilkelerinden ilham alarak, farkındalık geliştirmeye karar verdi. Ve sinema filmi bile olsa, anlamı ‘hayır’ olduğu için ‘No’nun tarafsız yayıncılık ilkesine aykırı düşeceğine karar verdi. Ve filmin parasal getirisinden vazgeçti.”

Sputniknews

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...