HTC Kendi Akıllı Telefonlarını Üretmeyi Bırakabilir

Share

HTC’de son dönemlerde işlerin yolunda gitmediği malum. Şirket bunun için bazı önlemler alıyor ancak bu önlemler uzun vadede ne kadar başarılı olabilir, işte orası meçhul. Hal böyle olunca HTC’nin daha köklü değişikliklere gitmesi gerekebilir. Söylenenlere bakılırsa HTC eski çalışma sistemine geri dönme planları yapıyor.

Bilindiği üzere HTC eskiden kendi telefonlarını üretmiyordu. Bunun yerine diğer şirketlerin geliştirdikleri telefonların üretimini sağlıyordu. Sonrasında ise kendi telefonlarını üretmeye başlayarak piyasaya girdi. Ancak son mali sonuçların istendiği gibi olmamasıyla birlikte HTC’nin akıllı telefon piyasasından çıkmak istediği sürekli olarak konuşuluyordu. Şimdi ise HTC’nin eski çalışma şekline geri dönebileceği iddia ediliyor. HTC’nin belli başlı markalarla anlaşmalar yapacağı ve akabinde bu markalar için telefonlar üreteceği ifade ediliyor.

Kısa süre öncesinde giriş seviyesi telefon pazarından çekileceği belirtilen şirketin artık daha az miktarda telefon piyasaya süreceği dile getirilmişti. Piyasadaki varlığını kademe kademe azaltan şirketin gelecekte tamamen kendi akıllı telefonlarını üretmesi pek imkansız görünmüyor. HTC’nin bu alandan çekilerek başarılı bir alan olan sanal gerçekliğe yönelmesi heyecan verici cihazların piyasaya sürülmesine vesile olabilir. Tabii ki tüm söylenenler şu anda iddia aşamasında ve HTC’nin nasıl bir adım atacağını öğrenmemiz için beklememiz gerekiyor.

FierceWireless, Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...