Recep İvedik, Martin Scorsese’ye Yer Bırakmadı

Share

Akademi Ödülü, BAFTA ve Altın Küre sahibi yönetmen Martin Scorsese’in son filmi ‘Silence’ın (Sessizlik) Türkiye’deki vizyon tarihi, 16 Şubat’ta vizyona giren Recep İvedik 5’ten ötürü salon kalmaması gerekçe gösterilerek ertelendi.

Godfellas (Sıkı Dostlar), Gangs of New York (New York Çeteleri), The Departed (Köstebek) gibi Oscar ödüllü filmlerin yönetmeni Scorsese’un ‘tutku projesi’ olarak adlandırdığı ve 28 yılda hayata geçirebildiği filmi ‘Silence’, Türkiye’de dağıtım engeline takıldı.

silence_quad_online

Türkiye’de bu hafta vizyona giren 3 film arasındaki tek yerli yapım olan Recep İvedik 5, Mars Grup’a bağlı Cinemaximum salonlarının tümünde gösterilirken, ‘Silence’ filminin 17 Şubat’taki Türkiye vizyon tarihinin boş salon kalmamasıyla nedeniyle ertelendiği duyuruldu.

DAĞITIM SORUNU BELGESELE KONU OLMUŞTU

Geçen sene, bağımsız sinemacıların dağıtımda yaşadıkları sinema salonu sorunlarına ilişkin olarak ‘Kapalı Gişe – Türkiye Sinemasında Dağıtım Krizi’ adlı bir belgesel çekilmişti. Mars Grup’un sektördeki tekelciliği tepki konularından biri olmuştu.

Japon yazar Shūsaku Endō’nun 1966’da yazdığı aynı isimli romandan Martin Scorsese tarafından sinemaya uyarlanan ‘Silence’, 17. yüzyılda iki Cizvit rahibinin kendi akıl hocalarını bulmak ve Hristiyanlığı yaymak için gittiği Japonya’da maruz kaldıkları şiddet ve zulmü konu ediniyor.

Sputniknews

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...