Bilim İnsanları Trump’ı Protesto Etti

Share

Bilim insanları da sonunda Trump’ı protesto edenler listesine adını yazdırdı. Boston’da toplanan kalabalık grup, “Make America Smart Again!” sloganları atarak Trump’a tepkilerini gösterdi.

Bilim adamları da sonunda Trump’ı protesto edenler listesine adını yazdırdı. Boston’da toplanan kalabalık grup, “Make America Smart Again!” sloganları atarak Trump’a tepkilerini gösterdi. Slogan Trump’ın seçim kampanyasındaki “Make America Great Again!” yani “Amerika’yı yeniden muhteşem yap!” sloganına bir göndermeydi ve “Amerika’yı yeniden akıllı hale getir!” anlamını taşıyor.

Bilim insanları neden sokaklara döküldü?

Protestolar sırasında yapılan açıklamayla, son sekiz yılda hükümetten bilim adına sonsuz destek gördüklerini ve mesleklerinin saygı gören bir hale getirildiğini, Trump’ın seçilmesiyle birlikte ise yeniden düşman olarak görülmeye başladıklarını hissettiklerini dile getirdiler.

Bu sözlerin sebebi ise yeni ABD Başkanı Donald Trump’ın genel anlamda yaptığı tüm açıklamalar. Yeni başkanlarının açıklamalarının tamamen gerçeğe ve kanıtlara hakaret niteliği taşıdığını ve bu yüzden mesleki kaygılar yaşadıklarını da belirten bilim insanları olaysız şekilde dağıldı.

Topluluk içerisinde yapılan araştırma da bilim insanlarının bir siyasi görüşe takılıp kalmayı mantıklı bulmadığını ortaya çıkardı. Kendilerine yöneltilen sorulara yanıtlar verirken bunun altını önemle çizdikleri gözlendi.

Shiftdelete

Hande Sheref

Daha çocukken ailesiyle birlikte ABD'ye yerleşen Hande, Los Angeles'ın bitmeyen sıcak rüzgarlarıyla her güne daha olgunlaşmış ve bilge olarak uyandığına inanıyor. Bir gün ülkesine dönme hayalinden asla vazgeçmeyen Hande Sheref, hayatın tadını çıkartmaktan geri kalmıyor. Serinletici'de ağırlıkla dünya ve teknoloji çalışmalarında yer alan yazar, hayatın bir resim tablosu olduğuna inananlardan...

You may also like...