Erkeklerin bağışıklık kazandığı konular

Share

Zaman geçtikçe erkeklere karşı elimizde tuttuğumuz kozlar geçerliliğini yitiriyor. Çünkü artık neyi, neden yaptığımızı bildiklerinden, biraz da inatlarımızı kaale almamaya başlıyorlar. Örneğin ona her bozulduğunuzda ağlıyorsanız, bir süre sonra sizin ağlamanızı umursamamaya başlıyorlar.

Tabii ki ağladığınız için içleri gidiyor ama artık teselli ya da telafi etme yoluna gitmektense sessiz kalmayı tercih ediyorlar. Çünkü nasılsa sizin kendiliğinizden iyi olacağınıza inanıyorlar. Peki, onları gerçekten üzüldüğünüze ya da alışverişte gerçekten onun fikirlerine ihtiyacınız olduğuna nasıl inandıracaksınız?

“Çiçek istiyorum” nidaları
Çiçek isteyin ama bunu sadece içinizden geçirin, ona söylemeyin. En azından çiçek geldiğinde gerçekten şaşırmanın keyfini çıkartırsınız. Ayrıca çiçek konusunu sık dile getirdiğinizde, hayatınızdaki erkeği sinirlendirip işi inada bindirmesine sebep olabilirsiniz. Ağlayarak sorunların üstesinden gelemezsiniz. Her sorunda ağladığınızda ters tepki yaratıp karşınızdaki erkeğe konudan tamamen uzaklaşması, erkeklerin yıllar içinde oluşturdukları bağışıklıklardan.

tumblr_ohgd9fwvMd1udqbqpo4_1280

Meşakkatli alışveriş
Meşakkatli diyoruz çünkü her kadının erkek arkadaşıyla ızdırap dolu alışveriş macerası olmuştur, eminiz. Siz bir mağazaya girmek istersiniz, o sizinle girse bile bir süre sonra sıkılıp mekanı terk eder ya da sizinle oraya girmek yerine ilgisini çeken başka mağazaya gitmek ister. Sizin onun görüşlerine ihtiyacınız olsa dahi, sırf işiniz çabuk bitsin diye gayri ihtiyari yaklaşımlarda bulunabilir.

Madem sizinle alışverişe yanaşmıyor, ona tuzak kurun. Hiç beğenmeyeceğini düşündüğünüz bir elbise alın ve evine gidip gösterin. Beğenmediğini söylediğinde “Sen olsaydın belki de bunu almazdım, ne yapayım karar veremedim” deyin. Hemen ertesi gün sizinle alışveriş merkezine gelecektir. Etiketini çıkarmadığınız elbiseyi geri verirsiniz, olur biter.

Arkadaşları meselesi
Sevmediğiniz arkadaşları olabilir, hatta belki de bunu ona sıklıkla dile getiriyorsunuzdur. Onun için neden kötü bir arkadaş olduğunu yüzlerce kez söylediğiniz halde, size artık kulak asmamaya başladığında ters manevra yapmanın zamanı gelmiş demektir. Hiç sesinizi çıkarmayın, tepki vermeyin. Asla “Ben demiştim” demeyin. Yeterince olgun olduğunuzu düşündüğünüz erkek arkadaşınız sessiz protestonuzu görecek ve kararın o yönde şekillendirecektir.

Annesiyle tanışmak mı istiyorsunuz?
Sizi annesiyle tanıştırması için yeterli sürenin geçtiğini düşünüyorsunuz ama o hiç konuyu açmıyor. Belki daha önce onlarca kez bunu dile getirdiniz, direkt söylemesiniz de imada bulundunuz ama her seferinde duvara tosladınız. Şimdiye kadar hiçbir kız arkadaşını ailesiyle tanıştırmadığını söyleyip kaçış yolunu seçiyor olabilir. Siz ise sizi ailesiyle tanıştırmadığı için evliliğin yolunun kapandığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.

Öncelikle ikisinin birbiriyle ilişkisi olmadığını anlamanız gerekiyor. Sonrasında ise tanışma konusundaki tavrınızı acilen değiştirmeniz… Konusunu açmayın, size annesinden bahsettiğinde sadece kafanızı sallamakla yetinin. Sizin annesiyle tanışmayı çok istediğinizden emin olan bu erkek, ani tavır değişikliğinizden dolayı kendisinden şüpheye düşecektir. Hatta ondan soğuduğunuzu bile düşünebilir. Dolayısıyla yakın zamanda sizi annesinin yanına götüreceğini düşünebilirsiniz.

Acil kilo vermeli!
Hepimizde aynı eğilim var: Birisiyle tanışana kadar dikkat ettiğimiz görünümümüzü, sevgili yaptıktan bir süre sonra önemsememeye başlıyoruz. “Nasılsa her halimi beğeniyor düşüncesi” ilişkiyi zehirleyen düşüncelerden biri. Sevgilinizle tanışmanızdan bu yana git gide artan kilolar sizi rahatsız etmeye başladıysa müdahale zamanı gelmiş demektir.

Bir arkadaşım artan kilolarıyla başı dertte olan sevgilisini spora gitmeye hiçbir şekilde ikna edemeyince bir gün “Şişman bir erkekle birlikte olmak istemiyorum. Ben görünümüme önem veriyorsam, senden de aynı özeni bekliyorum” demiş ve sırtını dönüp uyumuş. Ertesi sabah kalktığında erkek arkadaşı yanında yokmuş. Sabah koşa koşa gittiği spor sayesinde artık eskisinden de zayıf ve fit bir erkek haline gelmiş.

Tatlı ve ikna edici dille ikna edemeyeceğiniz kimse yoktur!

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...