BlackBerry Bayrağını KEYone Devraldı

Share

BlackBerry’nin yeni bir Android’li telefon tanıtacağı uzun süredir biliniyordu. Uzun süreli bekleyişin ardından BlackBerry’nin Mercury ismiyle bilinen telefonu resmiyete kavuştu.

Mercury ismiyle bilinen diyoruz çünkü yapılan duyuruda cihaz bambaşka bir isimle lanse edildi. BlackBerry KEYone isimli cihaz, orta segment özellikler sunuyor ve BlackBerry ruhunu yansıtmaya devam ediyor. Klavyenin yer aldığı cihazda menüler arasında geçişler ve diğer yönlendirmeler klavye üzerinde kaydırma hareketi yapılarak gerçekleştiriliyor. 2014 yılında piyasaya sürülen BlackBerry Passport’ta ilk olarak kullanılan bu özellik, kullanımını uzun yıllar daha sürdürecek gibi görünüyor.

KEYone isimlendirmesinin amacı ise klavyeye eklenen yeni bir özellik. Bu özellik isimden de anlaşılacağı üzere tek tuşla bazı işlemler yapabilmeyi mümkün hale getiriyor. Örneğin U harfine basıldığında direkt olarak Uber uygulamasına geçiş yapılabiliyor. Böylece her uygulamaya tek tuşlar ulaşılabiliyor. Kısayolları aktif etmek için tuşa uzun ya da kısa süreli basılı tutmak gerekiyor.

4,5 inç büyüklüğünde 1620 x 1080 piksel çözünürlüğünde ekrana sahip olan BlackBerry KEYone, Qualcomm Snapdragon 625 işlemciden güç alıyor. 3 GB RAM’in bulunduğu cihazda 32 GB depolama alanı bulunuyor ve bu alan microSD kart aracılığıyla artırılabiliyor. 3.500 mAh pille gelen telefon, teknik özellikler göz önüne alındığında bütün gün boyunca yarı yolda bırakmayacağa benziyor. Quick Charge 3.0 sayesinde cihazı hızlı şarj etmek mümkün oluyor. Android 7.1 Nougat ile gelecek cihazda USB-C girişi yer alıyor. Nisan ayında piyasaya sürülecek cihazın Avrupa’da 599 euro, Amerika’da ise 549 dolara satılacağı belirtiliyor.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...