Dünyanın en renkli kasabası: Guatapé

Share

Kolombiya’nın Guatapé kasabası, canlı renkleri ve sanatsal kabartmaları cepheleriyle dikkat çeken bir yer.

sddz

Giderek yabancı gezginler için popüler bir turist kaçışı mekanı haline gelen kasabada, ziyaretçilerin hayran olduğu en önemli nokta canlı renkte yapılmış bina cepheleri ve zócalos olarak adlandırılan 3 boyutlu kabartma çizimler. Kasabanın tamamı renkli ve neşeyle boyanmış.

erfvg

Guatapé’nin çekiciliği, bir dizi canlı tonla renklendirilmiş konutları, restoranları ve otelleri ile karakterizedir. Kepenkler, çatılar, kapılar, binaların tabanını astarlayan – tabanlarına bir tür etek oluşturan – oyma kabartma çizimleri konturlara özenle işlenmiş.

wsa

Bu grafik çizimler, kültürel giysiler, gıdalar ve hatta politik olaylar da dahil olmak üzere gündelik yaşamın çeşitli yönlerini kapsıyor.

tr

Ayrıca Guatapé, dünyanın en iyi görünümüne sahip olduğu için ün kazanmıştır.

ab

dzx

sa

icmimarlikdergisi.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...