Yaşar Kemal’siz İkinci Yıl

Share

Edebiyatın koca çınarı Yaşar Kemal için Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde anma töreni düzenlendi.

Edebiyatın çınarı, dünya yazarı, gazeteci Yaşar Kemal’in vefatının üzerinden iki yıl geçti. Usta kalem Yaşar Kemal, solunum güçlüğü ve kalp ritm bozukluğu sebebiyle 2015’in Ocak ayında hastaneye kaldırılmış ve 28 Şubat günü hayatını kaybetmişti.

Yaşar Kemal, Bakırköy Belediyesi Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinlikle anıldı.

Yaşar Kemal Vakfı ve Folklor Kurumu’nun katkılarıyla gerçekleşen anma töreni Yaşar Kemal’in hayattayken kendisinin seslendirdiği ‘O Yar Gelir’ türküsüyle başladı. Sanat koordinatörlüğünü İlhan Gülek’in yaptığı etkinlikte Kardeş Türküler grubu sahne aldı. Yaşar Kemal anısına Türkiye’ye ait her dil ve bölgeden şarkıların seslendirildiği konserde Sabahat Akkiraz da konuk sanatçı olarak yer aldı.

Eşi gözyaşlarını tutamadı

Anma töreninde Yaşar Kemal’in eşi Ayşe Semiha Baban da vardı. Baban, teşekkür konuşması sırasında gözyaşlarını tutamadı. Baban “Kardeş Türküler ‘Barış Ödülü’ aldığı gece onlardan bir söz istemişti. Bana bir daha şarkı söyleyeceksiniz demişti. Ve siz bu gece söylediniz…” dedi.

“Kaleme aldığı bütün eserlerinde sevgi ve barış dilini kullandı”

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ise, Yaşar Kemal’in eserlerinden bahsederek, “Türk ve Dünya Edebiyatının ölümsüz yazarı Yaşar Kemal, kaleme aldığı bütün eserlerinde sevgi dilini, barış dilini kullanan, Anadolu’nun içinde barındırdığı farklılıklarıyla bir zenginlik olduğunu söyleyen bir mücadele adamıydı. Hayatını demokrasiye, özgürlüğe adamıştı. Bugün hayatta olsaydı her şeye rağmen barış, özgürlük, halkların kardeşliği, barış diyecekti. Usta bugün yaşasaydı herhalde bugünleri anlatan şöyle bir kitap yazardı: Her şerde bir hayır vardır. Yaşar Kemal’i özlemle anıyoruz, hepimizin yolu aydınlık olsun” dedi.

T24

Sinem Bekler

Çeşitli gazetelerde muhabir olarak çalışan Sinem, yayıncılığın geleceğini online medyada görmesiyle son dönemdeki çalışmalarını bu yöne kaydırmaktan bir an bile kuşku duymadı. İşletme Bölümü mezunu olan Sinem, kültür sanat dünyasıyla da yakından ilgileniyor ve kendini tam bir başak kadını olarak nitelendiriyor.

You may also like...