Renault Alpine A110

Share

Alpine‘in bir süredir merakla beklenen otomobilinden ilk resmi görüntüler yayınladı.

1973 yılından beridir Renault altında piyasada varlığını sürdüren performans markası Alpine, bir süredir geliştirme süreci yürüttüğü yeni spor otomobili A110‘un nihayet ilk resmi görsellerini yayınladı. Geçtiğimiz süreçte otomobilde kullanılan spor koltukları ve aerodinamik yapısıyla ilgili görselleri paylaşılan A110, günümüze kadar artık merak edilen bir otomobil haline gelmişti. İki kişilik bir otomobil olan A110 ile birlikte Alpine, Porsche 718 Cayman‘a doğrudan rakip olmaya hazırlanırken A110 modelinin geçmişine indiğimizdeyse marka için önemli bir yere sahip olduğunu görüyoruz.

Evet, A110 ismi Alpine tarihi için yeni bir parça değil. Fransız markanın 1961 ile 1977 yılları arasında ürettiği model olan A110, o dönem cabrio ve coupe olmak üzere iki farklı versiyonda kullanıcılarla buluşuyordu. 70’li yıllarda ralli organizasyonları için de ayrı bir versiyonu üretilen A110, motor sporları organizasyonunda da önemli başarılara imza atmayı başarmıştı. Alpine tarafından günümüze tekrar uyarlanan ve ilk resmi görselleriyle karşımızda duran yeni A110’un tasarım çizgilerine baktığımızda da geçmişteki çizgilerini koruduğunu ve bizleri o yıllara götürmeyi başardığını da belirtmemiz gerekiyor.

Geçmişle ilgili bu detayların ardından Cenevre Otomobil Fuarı‘nda kullanıcılarla buluşacak olan yeni A110’un açıklanan genel özelliklerine göz atalım. Toplamda sadece 1100 kilogramlık bir ağırlığa sahip olduğu bilinen yeni A110’un şasi geliştirmesi alüminyum materyaller üzerine geliştirildi. Turbo beslemeye sahip 1.8 litrelik dört silindirli bir makinenin görev yapacağı otomobil 250 beygir civarında bir güce ve 4,5 saniyelik 0-100 değerleriyle de oldukça dikkat çekiyor. Alpine ekibi tarafından her noktasıyla güçlü bir aerodinamik çerçeve üzerine geliştirildiği ifade edilen yeni A110’un Porsche gibi iddialı bir rakibin karşısında başarılı olup olmayacağını da bizlere zaman gösterecek.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...