Jolla ve Sony, Sailfish OS Üzerinde Güçlerini Birleştiriyor

Share

Sony Xperia serisine özel işletim sistemi Sailfish OS için iki dev güçlerini birleştiriyor.

Sony’nin uzun süredir Xperia serisine has bir işletim sistemi üzerinde çalıştığını zaten biliyorduk. Fakat mobil işletim sistemi pazarının Android ve iOS tarafından ele geçirilmiş olması, Sony ve Samsung gibi kendi işletim sistemini kullanıcılara sunmak isteyen firmaları biraz düşünürüyor.

Zira Samsung, kendi üretimi olan Tizen’i bir kaç defa farklı modellerinde kullanmış ve birçoğunda fena halde çuvallamıştı. Yine de Tizen’den vazgeçmeyen Samsung, hali hazırda bu işletim sistemi üzerinde çalışmaya devam ediyor.

Sony’de aynı Samsung gibi, bazı modellerinde kullanmak üzere kendi işletim sistemini yaratmak istiyordu. Nihayetinde Japon teknoloji devi Jolla ile işbirliğine giderek, Sealfish OS’in bazı Xperia modellerine getirileceğini duyurdu.

Muhtemelen Sailfish OS ilk etapta sınırlı bölgedeki, sınırlı modellerde boy gösterecektir. İşletim sisteminin stabil hale geçmesi ve uygulama marketinin kabul edilebilir derecede zenginleşmesinin akabinde de daha çok cihaz ile global pazara açılacaktır.

Tabi ki, akıllı telefon pazarındaki Android ve iOS üstünlüğünü görmezden gelmek büyük bir hata olur. Açıkçası Sony, Samsung gibi büyük firmalar işletim sistemi işine biraz daha erken girselerdi, bugün pazar iki firmanın tekelinde olmazdı. Açıkçası şu saatten sonra Google ya da Apple haricinde bir firmanın mobil işletim sistemi konusunda söz sahibi olması pek de mümkün görünmüyor. Yine de bekleyip göreceğiz.

CNN

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...