iPhone X’in Ekran Boyutu Sızdırıldı

Share

Apple’ın merakla beklenen yeni amiral gemisi iPhone X veya iPhone 8 ve varyasyonlarının ekran boyutları sızdırıldı. Apple bu sefer sınırları zorluyor!

Teknoloji devi Apple yeni amiral gemisi iPhone 8’in tanıtımına hazırlanırken, cihaz ve varyasyonları ile ilgili ayrıntılar gün yüzüne çıkmaya başladı bile. Bugün ise Apple’a yakın kaynaklar tarafından sızdırılan bir rapor neticesinde, iPhone 8 ailesinin ekran boyutları ortaya çıktı.

Sızdırılan raporda bahsedildiği üzere Apple, iPhone 6-6S ve iPhone 7 serilerinden bu yana sürdürdüğü 4,7 ve 5,5 inçlik 2 telefon çıKarma modasını, iPhone 8 ile beraber terk ediyor.

Zira raporda Apple’ın 5,0 – 5,5 ve 5,8 inçlik 3 ayrı iPhone 8 varyasyonu tanıtacağından bahsediliyor. Raporun devamında ise bu cihazlardan 5,0 ve 5,5 inç olanlarının, diğer iPhone modellerinde olduğu gibi LCD ekrana sahip olacağı belirtiliyor.

Ancak diğerlerinden farklı olarak raporda 5,8 inçlik 3. cihazın gelişmiş teknik özelliklerin yanı sıra OLED bir ekranla geleceğinin de altı çiziliyor. Dolayısıyla Apple beklenenin aksine iPhone 8 serisindeki tüm telefonlarda OLED ekran kullanmak yerine, OLED ekranlı tek bir üst düzey telefon çıkarmayı yeğlemiş.

Son olarak, söz konusu raporda ayrıca 5 inçlik modelin gayet iyi bir ekran-kasa oranına sahip olacağı, dolayısıyla kasa boyutu bakımından 4,7 inçlik iPhone 7’den farkı olmayacağı belirtiliyor.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...