Akıllı Kadınlar Nasıl Alışveriş Yapar?

Share

Daha az harcama yapacağınıza dair kendinize söz verdiniz ama yeni sezon gelmek üzere ve içinizdeki alışveriş canavarı uyanmaya başladı. Bütçenizi sarsmadan alışveriş heyecanını yaşamanın yolları burada.

Sezon Alışverişi
Özel davetler, kostüm partileri gibi istisnai etkinlikler dışında aslında her sezon gardırobunuzda neye ihtiyacınız olduğu az çok bellidir. “Bu yüzden önünüze gelen her şeyi almak yerine daha stratejik alışveriş yapmayı öğrenmelisiniz” diyor RetailMeNot uzmanlarından Sara Skirboll. Herkesin bildiği gibi sezon sonlarında perakendeciler yeni ürünlere yer açmak için indirime giderler. Online alışverişin çok sık kullanılmaya başladığı şu dönemde sundukları avantajları da takip etmenizde fayda var.

Shopaholic!

Satış Danışmanını Tavlayın
Alışveriş yapmaktan en keyif aldığınız mağazaları düşünün. Hani içeriye adım atar atmaz en az beş, altı parçaya vurulduğunuz o mağazalarda çalışan satış danışmanlarıyla iletişiminizi iyi tutmaya özen gösterin.

Sık sık aynı mağazayı ziyaret ederseniz, zamanla sizi tanımaya başlarlar ve sizinle daha yakından ilgilenirler. İşte tam da bu noktada hazır samimiyeti de ilerletmişken, mağazanın ne zaman indirime gireceğini kulağınıza fısıldamasını isteyebilirsiniz. Müşterilerden sır gibi saklanan o özel günü bilip sabah erkenden alışveriş yapmanın keyfini bir düşünsenize.

Uygulamaları Avantaja Çevirin
Alışverişe dair birçok uygulama çıktı. Bu uygulamaları lehinize çevirmenin zamanı geldi. Telefonunuza yüklediğiniz uygulamaların kampanyalarını takip ederek bir sonraki alışverişleriniz için çılgın hediye çekleri kazanmanız mümkün.

BXP139712

Sosyal Medyayı Kullanın
Artık birçok markanın Facebook ve Instagram’da hesapları bulunuyor ve bunlar sadece sosyal medyaya özel bazı indirim ve fırsatlar sunabiliyorlar. Böylece ihtiyacınız olan ürünü daha uygun fiyata alabilirsiniz.

Zararı Kâra Çevirin
Diyelim ki yeni sezona ait birkaç ürün aldınız. Ancak alışveriş yaptığınız mağaza bir gün sonra sürpriz bir indirime girerse, suçluluk hissetmeyin. Aldıklarınızı değiştirebilir ve aynı bütçeye daha kârlı alışveriş yapabilirsiniz.

FreeGreatPicture.com-47805-clothing-holding-shopping-bags

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...