iPhone 8 ve Galaxy S8 Çok Pahalı Olacak

Share

Teknoloji dünyasındaki maliyet artışı ve rekabet bu sene çıkacak yeni telefonların fiyatlarında dramatik yükselişlere neden olacak.

58bd113404207c363c641b26

Google, Apple ve Samsung’un amiral gemilerinin fiyatlarının bin doları aşması bekleniyor.

Aralarındaki rekabet nedeniyle daha iyi donanım ve özellikleri getirmeyi planlayan dev firmaların karşılaştığı maliyet probleminin bu dramatik zamları getirmesi bekleniyor.

Hem Galaxy S8’in hem de iPhone 8’in fiyatının 1000 doların üzerinde olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

SamMobile Galaxy S8’in başlangıç fiyatının 950 dolar, S8 Plus’ın ise 1050 dolardan başlayan fiyatlarla satılacağını iddia etti. Ancak her ülkede aynı fiyat kullanılmıyor. Uygulanan farklı vergi oranları fiyatları açıklananın da üstüne çıkartıyor.

iPhone için de benzeri bir durum geçerli. Galaxy S8 ve S8 plus’ın 5.8 inç ve 6.2 inç ekranlarla gelecek olması Apple’ı da zorlayacak.

Bu nedenle yepyeni bir dizaynla gelmesi beklenen iPhone 8’in ekranının da 5.8 inç olması bekleniyor.

Google da bu gelişmelerin dışında kalamayacak. Merakla beklenen Pixel 2, rakipleri Samsung ve Apple’la mücadele edecek. Özellikle fotoğraf alanında iddialı olan Pixel 2 için benzeri bir fiyat uygulayacak.

Bu durum daha düşük fiyatlarla rekabetin içinde kalmayan OnePlus, Xiaomi, Vivo, Huawei gibi rakipler için bir fırsat olabileceği gibi maliyetin zorlaması halinde rekabetin tamamen dışında kalması anlamına da gelebilir.

CNN

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...