Hayvanat Bahçesindeki Gergedanı Boynuzu İçin Öldürdüler

Share

Fransa’daki bir hayvanat bahçesinde yaşayan bir gergedan, Avrupa’da ilk kez görülen olayda kaçak avcılar tarafından öldürüldü.

Bakıcıları, dört yaşındaki beyaz gergedan Vince’i, Thoiry Hayvanat Bahçesi’ndeki bölümünde buldu. Polis, gergedanın boynuzlarından birinin kesildiğini söyledi.

Afrika gergedanlarının boynuzları karaborsada çok yüksek fiyatlara satılıyor ve doğal yaşamda her ay 100 kadar gergedan boynuzu için öldürülüyor.

959

Ancak kaçak avcıların, Avrupa’daki bir hayvanat bahçesinde yaşayan bir gergedanı ilk kez hedef aldığı sanılıyor.

Vince’in gece hayvanat bahçesine zorla giren avcılar tarafından üç kez başından vurulduğu ifade edildi. Kaçak avcıların daha sonra kilosu 60 bin dolara alıcı bulan boynuzu kesip, kaçtığı aktarıldı.

Hayvanat bahçesindeki diğer beyaz gergedanlar 37 yaşındaki Gracie ve beş yaşındaki Bruno’nun “katliamdan kurtulduğu” açıklandı.

Bruno ve Vince 2015’te Thoiry Hayvanat Bahçesi’nde yaşamaya başlamıştı. Hollanda’daki bir hayvanat bahçesinde dünyaya gelen Vince, 250 gergedanın Avrupa’ya gönderildiği üreme programı kapsamındaydı.

19’uncu yüzyılın sonlarında soyu tükenme tehlikesi yaşayan beyaz gergedanların nüfusu 20 bine yaklaştı.

Ancak gergedan boynuzunun afrodizyak etkileri olduğuna inanılan Vietnam gibi ülkelerden gelen talep nedeniyle, kaçak avcılıkta büyük artış yaşandı.

BBC Türkçe

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...