Zayıflamak istiyorsanız bunları yemeyin

Share

Birçok araştırma kilo vermek adına bazı şeyleri hayatınızdan tamamen çıkartmanın pek de mantıklı olmadığını aksine uzun vadede bakıldığında bu keskin kararların tekrar kilo alınmasına neden olduğunu göstermiştir. Örneğin tatlılar!

Hayır, tatlı yiyebilmenin yollarını aramıyoruz; sadece insanın arada sırada kendini şımartması gerekir diyoruz. Ancak bazı yiyecekleri yemekten ne kadar kaçınırsanız kilo vermeniz o kadar kolaylaşır.

Kilo vermek için tüketilmemesi gerekenler:

1. ‘Light’ ürünler

Yapılan araştırmalara göre, bir ürün ‘light’ olduğunda normalde tüketileceğinden %30 daha fazla tüketiliyor. Ayrıca bu ürünlerde genelde yağ oranı az olduğu için tadını koruyabilmek adına şeker ilavesi yapılıyor; bu da sizin amacınıza pek hizmet etmiyor değil mi?

2. Meyve suyu

Bir öğünde altı adet portakal yiyebilir misiniz? Diyelim ki yediniz, yemeli misiniz? Fruktozun çok da masum olmadığını unutmamak gerek. Bir bardak sıkma portakal suyu için ortalama altı portakal kullanılıyor. Hazır meyve sularının içerisindeki tatlandırıcı ve şekerlerden bahsetmiyoruz bile.

3. Alkol

Eğer kilo vermek gibi bir niyetiniz varsa alkolden kesinlikle uzak durmalısınız. Evet, şeker oranı gerçekten düşük olan kokteyller var ancak alkolün kilo vermenize engel olmasının temel nedeni şeker değil. Vücudunuzda alkol olduğunda, böbrekler alkolü toksin olarak algılar ve vücuttan atmaya çalışır, bu süre boyunca da kalori yakamaz.

4. Sadece karbonhidrat içeren herhangi bir yiyecek

Kraker, bisküvi, ekmek vb yiyecekler tükettiğinizde vücudunuz karbonhidratları direkt olarak şekere çevirir ve bu şekeri kan dolaşımınıza katar. Tüm bunlar vücudunuzun ekstra insülin üretmesine ve sonunda sizin tekrar acıkmanıza neden olur.

5. Dondurulmuş gıdalar

Dondurulmuş gıdaların raf ömrünü uzatmak için, üreticiler bol miktarda sodyum kullanıyor. Sodyumda vücudunuzdan su atmanızı engelleyerek, şişkinlik yaşamanıza neden oluyor. Yani aslında kilo vermiş bile olsanız, şişkinlikten dolayı hem iyi hissetmeyeceksiniz hem de iyi görünmeyeceksiniz.

Elle

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...