‘Android O’ Geliyor

Share

Google tarafından geleneksel I/O 2017 geliştirici konferansında yeni nesil Android sürümünün tanıtılması bekleniyor. İşte, Android O olarak anılan yeni sürümden ilk bilgiler.

Google, yeni nesil Android mobil işletim sistemi sürümünü I/O 2017 geliştirici konferansında duyurmaya hazırlanıyor. İddialara göre bu yeni sürüm Android O olarak anılıyor. Peki, Android O hakkındaki ilk bilgiler neler?

Android O ile daha gelişmiş mesajlaşma

Android O ile birlikte gelecek yeni özellikler birisi Copy Less yani Daha Az Kopyala olacak. Bu özellik ile kullanıcıların daha az metin kopyalamasına izin verilerek verimi arttırmak amaçlanıyor. Örneğin, Yelp uygulaması içerisinde bulduğunuz bir yeri arkadaşınıza tarif etmek istiyorsunuz. Mesajlara girdiğinizde adres bir öneri olarak karşınıza çıkacak ve mesajın içerisinde kopyala-yapıştır yapmaya gerek kalmadan göndermek için sadece bu öneriye tıklamanız yeterli olacak.

Bir diğer yenilik ise SMS mesajlara geliyor. Android O, bu mesajlardaki adres gibi belirli kısımları bağlantı haline getirerek üzerine dokunulduğunda Google Haritalar üzerinden açarak size konumu gösterebilecek. iOS’ta uzun zamandır yer aldığı ifade edilen bu özellik, Android cihazlarda ise çeşitli üçüncü parti uygulamalarca sağlanıyordu.

Son olarak Android O, ekrandaki hareketleri tanımlayarak, örneğin Kişiler için K harfini hızlıca ekrana çizdiğinizde son zamanlarda temasa geçtiğiniz kişileri gösterebilecek.

17 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek olan Google I/O geliştirici konferansında, Google O ile ilgili daha fazla detay ortaya çıkacak.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...