Seçtiğin GIF’leri Yakanda Oynat

Share

Pins Collective, kullanıcının ruh haline göre GIF de dahil her türlü görseli aksesuar olarak üzerinde taşıyabileceği dijital iğneler tasarladı.

pins5

Pins Collective’in tasarladığı dijital iğneler “dünyanın en ifade yüklü iğneleri” sloganıyla geçtiğimiz yıl Kickstarter’da ve Indiegogo’da fonlandı. Geçtiğimiz yıl, Güney Köse’nin kurduğu İstanbul merkezli girişim Bisou Wear’ın GIF oynatabilen kolyeleri de benzer bir aksesuar olarak dikkatimizi çekmişti.

Pins Collective’in amacı, çoğumuzun gençlik yıllarından hatırlayacağı yuvarlak iğnelerden, modern aksesuarlar yaratmak imiş. Böylece kullanıcının kişiliğini; görüşlerini, sevdiği sanatçıları ya da destek verdiği bir hareketi dışa vurarak gösterebileceği bu dijital iğneler ortaya çıkmış. Kullanıcı ruh haline göre, iğnedeki görüntüyü değiştirilebiliyor.

İster durağan bir görsel, isterse de GIF animasyonu görüntüleyebiliyor. Pins Collective iğnelerin kullanım alanlarını; yaka iğnesi, çanta iğnesi, kolye, masa üstü hatırlatıcısı, ulaşım sırasında “bebek var” ibaresi şeklinde sıralıyor.

bigumigu.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...