Yılın En Yardımsever İnsanı: Rihanna

Share

Dünyaca ünlü pop yıldızı Rihanna, ABD’nin en prestiji yüksek öğrenim kurumlarından Harvard Üniversitesi tarafından ‘Yılın En Yardımsever İnsanı’ seçildi.

Rihanna

‘Yılın En Yardımsever İnsanı’ seçilen Barbadoslu şarkıcı Rihanna, önceki gün ödülünü aldı. Rihanna’nın ödüle layık görülmesi eğitim ve sağlık alanındaki yardım çalışmalarının sonucunda gerçekleşti. 29 yaşındaki şarkıcı Barbados’ta oldukça donanımlı bir onkoloji ve nükleer tıp merkezi inşaa ettirdi.

Rihanna dünyaya geldiği Barbados’un başkenti Bridgetown’daki Queen Elizabeth Hastanesinde göğüs kanserini teşhis ve tedavi etmek için onkoloji ve nükleer tıp için bir merkez ile Karayip ülkelerindeki öğrencilere burs yardımının yanı sıra dünyada genelinde sağlık, eğitim, kültür ve sanat faaliyetlerinin geliştirilmesi için de Clara Lionel Vakfı’nı kurmuştu.

c1ae06b97680449664b4dc9cbdb754a2

Bunun yanı sıra eğitime erişimi olmayan gelişmekte olan ülkelerdeki çocuklar için bir eğitim projesine destek oldu. Kampüste yapılan törene katılan şarkıcı, “Sonunda Harvard’dayım” şeklinde başladığı konuşmasında okumak istediğinin sinyallerini verdi: “Yardımsever olmak için zengin, ünlü ya da üniversite okumanıza gerek yok. Ama, keşke okusaydım, özellikle şimdilerde yeniden düşünüyorum.”

Women’s Health

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...