Başörtülü Sporcular İçin Koleksiyon: Pro Hijab

Share

Dünyanın önde gelen spor giyim markalarından Nike, müslüman kadın sporcular için tasarladıkları ‘Pro Hijab isimli koleksiyonunu tanıttı.

Son yıllarda başörtülü kadınlar için tasarlanmış spor giyim ürünleri yavaş yavaş artış gösterse de, Nike bu adımı atan ilk uluslararası marka oldu. Marka yetkilileri, yaklaşık bir yıldır bu koleksiyon üzerinde çalıştıklarını bildirdi.

1027562373

Koleksiyonun tanıtımında, Birleşik Arap Emirlikleri’nden dünyaca ünlü patenci Zahra Lari, Dubaili koşucu Manal Dostom ve olimpiyatlarda da mücadele etmiş olan Amna Al Haddad isimli başörtülü kadın sporcular yer aldı.

WET

Hafif ve esnek kumaştan üretilen, nefes alabilir özellikli olduğu için terletmeyen, tek katlı başörtüsü, koleksiyonun en dikkat çeken parçalarından biri oldu. Bahar 2018 kreasyonunda yer alması beklenen Nike markalı spor başörtüsü, siyah, gri ve obsityen renk seçenekleriyle, 35 dolara (Yaklaşık 130 TL) satılacak.

3Q

​Pro Hijab koleksiyonu ilk izlenimde, Twitter’daki ünlü başörtülü kadınlardan tam not aldı.

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...