Kurallardan Bıktık, Yaşasın Kuralsızlık!

Share

MIT’nin Medya Laboratuvarı’nın internet sitesinden yapılan açıklamada, kurallara direnen bir kişi ya da grubun 250 bin dolar ile ödüllendirileceği belirtildi.

Açıklamada, “İnsanların kurallardan bıkkınlığını fark ettikten sonra onlara nasıl faydalı olabileceğimizi düşündük. Etik kurallara karşı koyma, topluma yararlı olmak için normlara ve kanunlara meydan okumayı amaçlıyor” ifadeleri kullanıldı.

X91092ABLOUSE_2

‘Nobel’i otoriteyi sorgulayarak alabilirsiniz’
Sitede yayımlanan videoda konuşan Medya Laboratuvarı Müdürü Joi İto, “Size söyleneni yaparak değil otoriteyi sorgulayarak Nobel Ödülü alabilirsiniz” dedi.

İto, ödül kararının temmuzda verildiğini ifade ederek, bu ödülün ülkedeki mevcut yönetime bir tepki olmadığını kaydetti.

thumbnail_detail_490192

Açıklamada, daha iyi bir toplum için insanları olumlu etkilemek amacıyla kişisel risk alan kişinin ödüle layık görüleceği belirtildi.

Ödülün kazananı gelecek temmuzda duyurulacak.

Sputniknews

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...