Mercedes-AMG GT Concept

Share

Mercedes Cenevre’de, bu yıl 50. kuruluş yıldönümünü kutlayan AMG ile birlikte ilginç bir konsept sergiliyor. GT temelleri üzerine geliştirilen dört kapılı otomobil bu ikilinin gelecekte seri üretime geçebilecek bir modeline işaret ediyor.

İki kapılı modelin yuvarlak hatlarını koruyan otomobilde farklı LED farlar görev yapıyor. Ön tamponda çok daha agresif hava girişleri kullanan AMG yan aynaların yerini gizlenebilen kameralara vermiş. Dev jantlar, şişkin çamurlukları doldururken kapı kolları da gövdeden çıkıntı yapmıyor.

Arka bölümünde uzun bir bagaj kapağı dikkat çeken konseptin yatay yerleşime sahip ince yapılı stopları da LED teknolojisine sahip. Arka tampon çok sportif durmasa da altında yer alan dev difüzör ve merkezi egzoz çıkışı bunu affettiriyor.

İç mekanı henüz hazır olmayan aracın kaputu altında görev yapan, çift turbo beslemeli, 4 litre hacimli v8 motor tanıdık. Elektrik motoru sayesinde gücü 805 beygire ulaşan otomobil dört tekerlekten çekişli ve 0’dan 100 km/s sürate ulaşma süresi de yaklaşık 3 saniye.

Onur Koray

Ortaokul ve lise yıllarını İstanbul, Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde geçiren Onur Koray, daha sonra üniversite eğitimini A.B.D.’nin Pennsylvania eyaletinde makine mühendisliğinde tamamladı. 2002 yılından bu yana Ekşi Sözlük’te Agamemnon adıyla yazdığı yazıları kişisel blog’u ile daha geniş bir içerikle sunan Onur Koray’ın otomobil yazıları, haftalık olarak yayınlanıyor.

You may also like...