‘Ölümden Sonra Beyin 10 Dakika Daha Aktif Çalışıyor’

Share

Kanada’da Batı Ontario Üniversitesi tarafından yürütülen klinik çalışmada, yoğun bakım ünitesindeki hastaların bedensel faaliyetleri incelendi.

Klinik olarak öldüğü açıklanan 4 hastadan birinin beyin faaliyetlerinin, hastaların kalbi durduktan sonraki 10 dakika boyunca devam ettiği belirtildi. Deneklerden alınan verilerin, derin uyku halindeki beyin dalgalarıyla benzerlik gösterdiği aktarıldı.

Araştırmaya katılan doktorlar kalp ve nabız durduktan sonra beyin aktivitelerinin devam etmesinin neden kaynaklanabileceği konusunda henüz bir açıklama yapmazken, araştırma ‘ölüm sonrası’ hakkındaki tartışmaları da alevlendirdi. Öte yandan, ‘Yeni ölmüş bir hastadan organ bağışı yapmak etik mi’ gibi sorular da araştırmanın ardından gündeme geldi.

Hürriyet

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...