Son Kare Romantiklere Gelsin…

Share

Fotoğrafçı Ken Griffiths‘in 1973 yılında The Sunday Times için hazırladığı bir fotoğraf serisine götürüyoruz şimdi sizi. “English Country Garden” (İngiliz Taşra Bahçesi) adındaki bu seride Ken Griffiths on iki ay, dört mevsim boyunca yaşlı bir çifti fotoğraflamış. İngiliz kırsalında, East Sussex‘te yaşayan çift, Bay ve Bayan Sweetman her ay evlerinin önündeki bahçeye geçerek poz vermişler. Derken bir yıl sonra, 12. fotoğrafı çekme vakti gelmiş. Griffiths‘in karşısında bu defa yalnızca bir kişi varmış. Yaşlı kadın, bu fotoğraf serisinin son karesini göremeden ne yazık ki hayata veda etmiş.

Fotoğraftan fotoğrafa, bahçede yeşerip solan çiçekleri ve yaşlı çiftin mevsimle değişen kıyafetlerini görünce insan bir an için geçen zamanı görebiliyormuş hissine kapılıyor.

Son kare ise romantiklere gelsin…

H0t2-

nolm.us

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...