Strese bağlı atıştırmalıklardan kurtulun

Share

Bir şeyler üzerinde saatlerini tüketip beyninin durma noktasına gelmesi sana hiç de yabancı bir his değil. Bu gibi durumlarda ise çoğu zaman canın abur cubur çeker; tereddüt etmeden elin cips paketine ya da tatlılara uzanır. Ya da hemen kocaman bir hamburger siparişi verirsin.

bigstock-fun-woman-eating-chocolate-17618444

Hayattaki yoğunluğun bizleri abur cubura ittiği ortada. Sana oldukça cazip geliyorlar, lezzetliler, seni kışkırtıyorlar ve kendi kendini ödüllendirmiş gibi hissetmeni sağlıyorlar.

İyi haber ise iş yaparken stresle dolup abur cubura saldırmanı durdurabilmenin yolunu bilimin bulmuş olabileceği gerçeği. Ancak bu haberi duyunca yüzün pek de gülmeyebilir.

Çünkü bu yöntem, egzersiz yapmak. Egzersiz yaptığında, kaslarından salınan laktik asit kan dolaşımına karışıyor. Bu da beynin için kolay tüketilebilir bir enerji kaynağına dönüşüyor. Beynin enerji ihtiyacı karşılandığında da abur cubura yönelme ihtiyacın ortadan kalkıyor.

Tek faktör bu da değil. Egzersiz sayesinde iştahı bastıran hormonların da uyarılıyor. Aynı zamanda işin bir de psikolojik boyutu mevcut. Egzersiz, seni abur cuburdan alıkoymak için iyi bir aracı konumunda.

Women’s Health

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...