Sevgiliye atılmaması gereken 10 mesaj

Share

Günümüz şartları düşünüldüğünde, gerçek hayatta olduğu kadar sanal ortamdan da ilişkiyi sürdürmenin zorlukları bir hayli fazla. İşte ilişkinizde oluşacak muhtemel pürüzleri önlemek için sevgilinize atmamanız gereken 10 mesaj:

1- “Seni çok özledim. Sen de beni özledin mi???”

Verimsiz diyaloglar listesine üst sıralardan girmesi garanti bir SMS. Erkekler genelde aksiyon alabileceği durumlarda iletişime geçer. Bu tür sevgi paylaşımlarını boş laf olarak nitelendirdiği için kendini çaresiz hissedebilir. “Seni çok özledim”diye bırakmak en iyisi.

2- “Canım çok sıkılıyor :(”

Erkekler için en itici şeylerden biri, kendini oyalayamayan bir kadındır. O sizi eğlendirmekle yükümlü değil bunu unutmayın. Çok sıkılıyorsanız kitap okuyun, film izleyin, hobi edinin ama ona boş boş oturduğunuz imajını vermeyin.

3- “N’apıyorsun bi’tanem???”

O iş yerindeyken, çok önemli bir problemle uğraşırken veya ders çalışırken iletişime geçmek için bu tarz boş sorular sormaktansa yazmamanız daha iyi…

4- “Yazlıktan eski bir arkadaşım gelmiş. Akşam onunla yemek yiyeceğim.”

Böyle bir mesajda “arkadaş”ın ismini belirtmediyseniz hemen erkek olduğunu düşünebilir. Öyle olunca sizin ilk aşkınız olduğu düşüncesine bile kapılabilir. Sonra bir sürü şey senaryoya dahil olur. Ayıkla pirincin taşını…

5- “Beni seviyor musun?? :)”

“Bu mesajdan sonra bir süreliğine, hayır.” dese yeridir. Bırakın sevgi sözcükleri içten geldiği zaman paylaşılsın, sipariş üstüne değil…

6- “Dün Berk Selin’e evlenme teklif etmiş. ;)”

Mesaj içinde mesaj. Her ilişkinin gidişatı ve zamanlaması farklıdır. Bırakın olaylar kendi temposunda ve doğal gelişsin, üstüne gitmeyin. Sizinle evlenmeyi bile düşünüyor olsa bu mesajınızdan sonra vazgeçebilir.

7- “Peki sen bilirsin.”

Bu mesaj genelde, sizin istemediğiniz bir şeyi o yapmaya karar verdiğinde atılır. Bu da onu kısıtlamak anlamına gelir. Erkekler bu tarz triplerden bir süre sonra kaçarlar.

8- “Sana da merhaba…”

En itici mesajlardan biri daha. Hal, hatır sormadan soru sorduğu için verdiğiniz bu cevap, sizin ne kadar kompleksli olduğunuzu gösterir. Bu tarz kadınlar erkeklerin en sevmedikleridir.

9- “Mesajımı almadın mı? Bana neden cevap vermiyorsun?”

Mesajınızı gönderdikten bir süre sonra yapılabilecek en yanlış hareket, “Mesajımı almadın mı? Bana neden cevap vermiyorsun” tarzında bir mesaj daha atmaktır. Hızla uzaklaşma sebebi.

10- “Sence ben nasıl biriyim??”

Kendinden emin olmayan, öz güveni sıfır olmuş kadın belirtisidir. Dünyalar güzeli de olsanız kendinizle barışık değilseniz ve başkalarının sizi nasıl gördüğünü bu kadar çok merak ediyorsanız erkeklere cazip gelmezsiniz.

Marie Claire

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...