Elle Dergisi İçin ‘Muzır Neşriyat’ Kararı

Share

Başbakanlık Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu’nun radarına, kadın ve moda dergisi ‘Elle’ de takıldı. Derginin Mart sayısındaki bazı fotoğraf ve yazıların, çocuklar için ‘muzır etki yapabileceği’ belirtildi.

Ünlü kadın ve moda dergisi ‘Elle’nin Mart 2017 sayısı için ‘muzır neşriyat’ kararı verildi.

brands-elle

Gazete Duvar’da yer alan habere göre, Başbakanlık Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu tarafından alınan ve Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan ilanla duyurulan kararda, dergide yer alan bazı fotoğrafların ve yazıların ‘muzır etki yapabileceği’ belirtildi.

KARAR, OYBİRLİĞİ İLE VERİLDİ

Doğan Burda dergi grubu tarafından yayınlanan dergi için verilen kararda şu ifadeler kullanıldı:

“Kurulumuzca ‘ELLE’ isimli derginin Mart 2017 tarihli ve 2017/03 sayılı nüshasının incelenmesi neticesinde, dergide yer alan bazı yazı ve fotoğrafların 18 yaşından küçüklerin maneviyatı üzerinde muzır tesir yapacak nitelikte olduğuna, bu sebeple söz konusu derginin 1117 sayılı Kanunun 3266 sayılı Kanunla değişik 4 üncü maddesindeki sınırlamalara tabi olmasına oy birliği ile karar verilmiştir.”
İlgililere duyurulur.”

AÇIK ŞEKİLDE SATILAMAYACAK

1117 sayılı Kanun’la yapılan düzenlemeye göre, derginin ön kapağına “Küçüklere zararlıdır” damga veya işaretini basılmak zorunda. Kanuna göre, açık şekilde satılamayacak derginin, satışı için reklamı da yapılamayacak.

Sputniknews

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...