Yapay Zeka Kendi Dilini Geliştirdi

Share

OpenAI ve Kaliforniya Berkeley Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen araştırmada, yapay zeka birimleri, herhangi bir yönlendirme olmadan, kendi ihtiyaçları doğrultusunda yeni bir dil geliştirdi.

Sistematik ve dil bilgisel dillerde vücut dili kullanımı bile bulunuyor. Araştırmada yapay zeka birimleri, fiziksel dünyanın bir simülasyonu içerisinde birbirlerine çeşitli görevler veriyor. Bu görevler ‘git’, ‘bak’ ya da ‘hiçbir şey yapma’ gibi basit görevler olabiliyor.

Yapay zeka birimleri kelimenin tam anlamıyla duyulabilecek şekilde konuşmuyor ama simülasyon dünyada kendi aralarındaki iletişimleri, bizim gerçek dünyamızdaki iletişime benziyor. Araştırmanın ilerleyen aşamalarında, yapay zeka birimlerinin çıkarabildikleri seslere farklı anlamlar yükleyerek iletişim kurmayı öğrendikleri görüldü.

Dünya Halleri

Hande Sheref

Daha çocukken ailesiyle birlikte ABD'ye yerleşen Hande, Los Angeles'ın bitmeyen sıcak rüzgarlarıyla her güne daha olgunlaşmış ve bilge olarak uyandığına inanıyor. Bir gün ülkesine dönme hayalinden asla vazgeçmeyen Hande Sheref, hayatın tadını çıkartmaktan geri kalmıyor. Serinletici'de ağırlıkla dünya ve teknoloji çalışmalarında yer alan yazar, hayatın bir resim tablosu olduğuna inananlardan...

You may also like...