Galaxy Note 7 Geri Dönüyor

Share

Teknoloji dünyası Samsung Galaxy S8’in tanıtılmasını beklerken Samsung, geri çağırılan milyonlarca Note 7 cihazının geri dönüştürülmesi ve yenilenmesi için yaptığı planlarını duyurdu.

Geçen yılın en çok konuşulan akıllı telefonu hiç kuşkusuz Galaxy Note 7. Şubat ayında Samsung’un Galaxy Note 7’yi yenileyerek bazı pazarlarda tekrar satışa sunacağı dedikoduları ortaya çıkmıştı. Şirket,o günlerde yalanladığı iddiaları bugün yaptığı açıklama ile doğrulamış görünüyor. Samsung, Note 7’yi geri çağırdıktan aylar sonra cihazın yenilenmiş sürümlerini sunmayı planladığını doğruladı.

Note 7 ismi ile satışa çıkmayabilir

Samsung yaptığı kısa basın açıklamasında farklı pazarlardaki gsm şirketleri ve düzenleyici kurumlarla konuyu görüştükten sonra yenilenmiş Galaxy Note 7’yi hangi ülkelerde satışa sunacağının kararını açıklayacağını bildirdi. Şirket, yenilenmiş Note 7’nin ABD pazarında satışa çıkmayacağının üzerinde dururken, açıklamasında cihazın farklı bir adla piyasaya sürülebileceğini de ima ediyor.

Samsung, bazı Galaxy Note 7 ünitelerinin, yarı iletkenler ve kamera modüllerini test cihazlarında kullanmak üzere ayıracak. Diğer Note 7 birimlerindeki bakır, nikel, altın ve gümüş gibi malzemeleri ise geri dönüşüm konusunda uzmanlaşmış çevre dostu şirketlere verecek. Şirket yenilenen ve geri dönüştürülen malzemeleri kullanarak yeni cihazlar üretecek. Fakat bu cihazlar farklı bir isimle piyasaya sürülebilir.

Geçen yıl yaşanan pil faciasından dolayı Samsung, pil konusunda oldukça hassas. Bu sebeple yenilenen Note 7 (yada başka biri isim) cihazlarında muhtemelen daha küçük ve sekiz aşamalı testten geçirilmiş bir pil kullanacak. Yeni cihazın ne zaman ve hangi pazarlar için satışa çıkacağı henüz belli değil.

Verge, Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...