Sony Channel Türkiye Yayında

Share

Sony Channel Türkiye, tüm platformlarda “tek şifresiz premium TV kanalı” olarak yayın hayatına başladı. İçeriğini ödüllü filmlerin ve televizyon dizilerinin oluşturacağı Sony Channel, lansmanını bugün gerçekleşen bir basın toplantısıyla yaptı.

14 aylık bir hazırlık sürecinin ardından ekranlarla buluşan yeni kanala ilişkin Sony Pictures Television Networks CEEMA Kıdemli Başkan Yardımcısı Lyle Stewart, gelişmeyi uzun vadeli bir plan olarak ele aldıklarını söyledi. Sony Channel Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Murat Saygı, Türkiye’de “Pay TV” kalitesinde bir “Free TV” yayıncılığı yapacaklarını belirtti ve ana kanal yapısından sıkılmış izleyiciye alternatif sunduklarını ekledi.

Paralı kanalların büyüme sıkıntısı içinde olduklarını ve onları kurtaracak şeyin teknoloji olduğunu söyleyen Saygı, şifresiz kanalların ise ancak farklılaşmayla hayatta kalabileceğini sözlerine ekledi. Saygı kendilerinin ise hibrid bir anlayışla yola devam edeceklerini belirtti. Yakın vadeli planları arasındaki orijinal içerik üretmek olmadığını belirten ancak uzun vadede –tüm dünyadaki operasyonlarında olduğu gibi- burada da var olmak istediklerini belirten Saygı’nın ardından söz alan Sony Channel Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Sevin Ergun Sefada ise bu yatırımı, Türkiye’nin içinde bulunduğu zor dönemde “paha biçilemez” olarak nitelendirdi.

Geçtiğimiz yıl Sony Pictures Television Networks ve Sevin Ergun Sefada Planet TV’nin çoğunluk hisselerini almıştı. Bu hamlenin uzantısı olarak Planet Mutfak ve Planet Çocuk gibi kanallar Sony Mutfak ve Sony Çocuk şeklinde isim değiştirerek yayın hayatına devam edecek.

MediaCat

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...