Nintendo’dan Super Mario Run Pişmanlığı

Share

Oyun dünyasının önde gelen isimlerinden biri olan Nintendo, Super Mario Run konusunda bazı pişmanlıklar yaşıyormuş.

Oyun dünyasının köklü isimlerinden biri olan Nintendo “mobil platformlar için oyun çıkartmam” inadından geçtiğimiz sene vazgeçmiş ve popüler karakterlerinden biri olan Super Mario’yu mobil platformlara taşımıştı. Super Mario Run, Apple ve Nintendo arasındaki anlaşmadan ötürü ilk olarak iOS platformunda kullanıma sunulmuştu.

Super Mario Run, iOS platformunda kısa süre içerisinde en çok indirilen oyunlardan biri olmuş ve toplamda 78 milyondan fazla indirilmişti. Herşey son derece güzel başlasa da ne yazık ki Nintendo büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Bu durumun temel nedeni ise Super Mario Run’ın tam sürümünü satın alanların yalnızca yüzde 5 seviyesinde kalmasıydı. Nintendo’nun 24 bölümün bulunduğu Super Mario Run’ı oyunculara 10 dolardan satma istediği pek de amacına hizmet etmemiş ve oyuncular ücretsiz olan ilk 3 bölümü oynadıktan sonra oyunu telefon ve cihazlarından kaldırmıştı.

Bu durumun farkında olan Nintendo geçtiğimiz gün son derece samimi bir açıklamada bulundu. Nintendo Başkanı Tatsumi Kimishima yaptığı açıklamada Super Mario Run’ın beklentilerini karşılamadığını belirtti.

Super Mario Run’ın yanlış bir pazarlama stratejisi ile mobil dünya pazarına adım attığı tartışılamaz bir gerçek. İşin garip yanı ise bu yanlışın Android’te de aynen devam ettiriliyor olması. Bakalım Nintendo bu yanlışa ne zaman son verecek?

CNN

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...