Fırıncılardan Canan Karatay’a Tepki: Ekmek Yemesinler De Ne Yesinler?

Share

Antalya Fırıncılar Odası Başkanı Musa Kazım Buhurcu, Prof. Canan Karatay’ın ekmek konusundaki açıklamalarına tepki gösterdi. “Vatandaş ekmek yemesin ama ekmeğin yerine ne yesin onu da söylesin” dedi.

canan karatay

Antalya Fırıncılar Odası Başkanı Kazım Buhurcu, Prof. Dr. Canan Karatay’ın ekmek konusunda yaptığı açıklamaları eleştirdi. Prof. Dr. Karatay’ın sürekli televizyon ekranlarına çıkarak ‘ekmek yemeyin’ uyarısında bulunduğunu belirten Buhurcu, her kötü işin başında ekmeği gösterdiğini söyledi.

Buhurcu, “Vatandaş ekmek yemesin ama ekmeğin yerine ne yesin, onu da söylesin. İnsanlık var oldukça ekmek yenmiş. Ekmeğin sağlık açısından zararlı olduğunu gösteren bir kanıt bugüne kadar sunulmadı. Sadece bir kişinin çıkıp ekmek yemeyin demesini doğru bulmuyorum. Bakanlık bu konuyu netleştirmeli. Temcit pilavı gibi sürekli önümüze çıkarılıyor. Ekmeğe gelene kadar daha çok zararlı ürün var” dedi.

Başkan Buhurcu, yakın zamanda Adana’da ekmeğin katkı maddesinde GDO’lu madde rastlandığına yönelik haberler çıktığını, ancak Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yaptığı analizlerde bu iddiaların gerçeği yansıtmadığının ortaya çıktığını söyledi. Gökten taş düşse kabahatin fırıncaya bulunduğunu ileri süren Buhurcu, “Ekmekteki hammaddeleri kendimiz üretmiyoruz. Ürünleri kalitesine bakıp alıyoruz. Kullandığımız ürünlerin GDO’lu olup olmadığını bilmemiz mümkün değil. Hammaddeyi temin edenlerin adı geçmiyor. Ama fırıncılar kötü işlerde hep ön plana çıkartılıyor. Hammadde üreticilerinin daha çok denetime tabi tutulması gerekiyor. Son noktada fırıncıları suçlamak bu işin çözüm noktası değil. Bize aldığımız ürünlerin üretim izin belgelerini sorabilirler. Bizim yaptığımız bir yanlış yok” diye konuştu.

Günah keçisi ilan edildi

Tarım il müdürlüklerinin analiz yapması gerektiğini dile getiren Buhurcu, GDO’lu ekmek olup olmadığı kesinleşmeden fırıncıların bu kadar üstüne gidilmesinin doğru olmadığını söyledi. Buhurcu, “Günah keçisi yapılmamamız lazım. Ekmekte sadece un, tuz ve maya kullanılıyor. Aldığımız bu üç üründe GDO var mı yok mu fırıncının bunu bilme şansı yok. Analizleri biz yapamayız” dedi.

CNN

Sinem Bekler

Çeşitli gazetelerde muhabir olarak çalışan Sinem, yayıncılığın geleceğini online medyada görmesiyle son dönemdeki çalışmalarını bu yöne kaydırmaktan bir an bile kuşku duymadı. İşletme Bölümü mezunu olan Sinem, kültür sanat dünyasıyla da yakından ilgileniyor ve kendini tam bir başak kadını olarak nitelendiriyor.

You may also like...