ABD, Suriye’yi Vurdu

Share

ABD savaş gemileri, Humus’taki Şaryat Hava Üssü’ne 50’den fazla Tomahawk füzesi fırlattı. Hava üssündeki uçaklar, pist ve yakıt istasyonları vuruldu. Operasyona ilişkin açıklama yapan ABD Başkanı Trump, “Bu operasyon ABD’nin güvenliği için elzemdi” derken, saldırı öncesi Rusya’nın bilgilendirildiği açıklandı. Suriye ordusu saldırıda 6 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

ABD, Suriye’deki Beşşar Esad rejimine ait bir hava üssünü, TSİ 03.45’te vurdu!

Akdeniz’de bulunan ABD savaş gemilerinden, İdlib’e yönelik kimyasal saldırının yapıldığı düşünülen ve kimyasal silahların bulunduğu öne sürülen Humus’taki Şaryat Hava Üssü’ne, 59 Tomahawk füzesi fırlatıldı.
Füzeler hava üssündeki uçakları, pistleri ve yakıt noktalarını hedef alırken, ABD’li yetkililer operasyonun ilk aşamasının tamamlandığını duyurdu.

Pentagon’dan, “Saldırı, Esad rejiminin 4 Nisan’da İdlib’in Han Şeyhun beldesinde gerçekleştirdiği kimyasal silah saldırısına tepki olarak yapıldı. ABD, kimyasal saldırılara tahammül etmeyecektir.” açıklaması geldi.

TRUMP: ABD’NİN GÜVENLİĞİ İÇİN ELZEMDİ

ABD Başkanı Donald Trump, operasyona ilişkin açıklamada bulundu.

Suriye’deki füze operasyonun ABD’nin güvenliği için elzem olduğunu vurgulayan Trump, şunları kaydetti:
“Bu gece kimyasal saldırının yapıldığı askeri üssü hedef alan askeri operasyonun emrini verdim. Bu barbar saldırıyla (kimyasal saldırı) birçok insan ve hatta güzel bebekler yavaş, vahşice ve insafsızca öldürüldü. Esad yardıma muhtaç erkek, kadın ve çocukların canını aldı. Suriye rejiminin kimyasal silah kullandığına hiç şüphe yok. Daha önceki girişimler başarısız olduğu için mülteci krizi devam ediyor ve bölgedeki istikrarsızlık ABD’yi ve müttefiklerini tehdit ediyor. Bu akşam tüm medeni ülkeleri, Suriye’deki katliamı ve her türlü terörizmi durdurmak için ABD’ye katılmaya davet ediyorum.”

SURİYE’DEN AÇIKLAMA 

Suriye resmi haber ajansı, ABD’nin ülkedeki bir askeri hava üssüne füze saldırısı düzenlediğini bildirdi. Rejimin yayın organı konumundaki SANA’nın askeri kaynaklara dayandırdığı haberde, “Sabah gündoğumu ile birlikte Suriye’nin orta bölgesinde yer bir hava üssümüz Amerikan saldırısına uğradı. Saldırıda kayıplar yaşandı.” ifadeleri kullanıldı.

TILLERSON: RUSYA YA İŞBİRLİKÇİ YA BECERİKSİZ

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, yaptığı açıklamada kimyasal saldırıda sinir gazı kullanıldığından emin olduklarını kaydererek, “Rusya, kimyasal silah kullanımını önleme konusunda ya işbirlikçi ya beceriksiz” dedi.

Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı da Trump’ın saldırı emrini dün verdiğini açıkladı.

PENTAGON: RUSYA’YI BİLGİLENDİRDİK

Pentagon’dan yapılan açıklamada ABD’nin Suriye’ye saldırı öncesi Rusya’yı bilgilendirdiği ifade edildi. Ayrıca, saldırıdan 48 saat öncesine kadar, vurulan üstte Rusya askerlerinin bulunduğu da belirtildi.

6 KİŞİ ÖLDÜ

Humus Valisi, hava üssüne yapılan saldırının DAEŞ’in yararına olduğunu öne sürdü. Suriye Devlet Televizyonu, saldırı nedeniyle can kayıplarının yaşandığını duyururken, Suriye ordusu saldırıda 6 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Vali açıklamasında üssün yakınında bulunan köyde can kayıpları olduğunu iddia etti.

NTV

Umur Atay

1969 yılında Bursa'da doğan Umur Atay, ortaöğretime kadar severek yaşadığı kentinden, üniversite sebebiyle bir sabah İstanbul'da uyanarak ayrıldı. Makine mühendisliği eğitiminin ışığında seyrettiği otomotiv sektöründe harcadığı 25 yıldan fazla sürenin yıpratamadığı yaşamını şimdi çeşitli denemelerle yormaya çalışan Atay, evli ve iki çocuk babası.

You may also like...