Microsoft Surface, Müşteri Memnuniyetinde iPad’i Geçti

Share

iPad, kullanıcıların gönlündeki tahtını kaybetti. J.D Power tarafından yapılan bir memnuniyet araştırmasında Microsoft Surface, ilk defa iPad’i geride bıraktı.

Apple’ın 2010 yılında piyasaya sürdüğü iPad, tablet piyasasında uzun süre liderliğini korumuştu. Fakat son dönemde güç kaybetmeye başladı. ABD’de yapılan bir müşteri memnuniyeti araştırması, kullanıcıların Microsof Surface’ i tercih etmeye başladıklarını gösteriyor.

Müşteri memnuniyetinde Microsoft Surface lider!

J.D Power şirketi, ABD Tablet Memnuniyet Araştırması sonuçlarını yayınladı. 1000 puan üzerinden yapılan değerlendirmede Microsoft Surface 855 puan ile birinci olurken, iPad 849 puanla ikinci sırada yer aldı.

ABD’de 2238 tablet sahibi arasında performans, kullanım kolaylığı, özellikler, tasarım ve maliyet olmak üzere beş kategoride yapılan değerlendirmede Microsoft Surface’in kullanıcılara daha çok hitap ettiği ortaya çıktı. Surface’in önceden yüklü gelen uygulamaları, internet bağlantısı ve kolay bulunabilen aksesuarları tabletin ön plana çıkan özellikleri. Ayrıca tabletin boyutu, malzeme kalitesi ve fiziksel tuşlar ile kolay kontrol Surface’in tercih nedenleri arasında yer alıyor.

Apple, konu ile ilgili açıklama talebine yanıt vermezken, bir Microsoft sözcüsü müşterilerinin işlerini her ortamda yapmalarını sağlayan gücü, çok yönlülüğü ve güvenilirliği sağlayan ürünleri inşa etmenin kendileri için temel oluşturduğunu söyledi.

J.D. müşteri memnuniyeti sonuçları her zaman Apple için bir gurur kaynağı olmuştu. Geçtiğimiz yıl yapılan araştırmada ilk sırada yer alan iPad’in düşüşü Apple’ın bu durumu değerlendirmesi gerektiğini gösteriyor.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...