Samsung, Dijital Kamera Pazarından Çekiliyor

Share

2016 yılının başlarından beri süre gelen iddialar sonunda gerçeğe dönüşüyor. Samsung, dijital kamera pazarından tamamen çekiliyor.

Consumer Electronics Show 2016 (CES) etkinliğinde Samsung’un dijital kamera anlamında zayıf kaldığı gözlemlenmişti. Bunun ardından şirketin İngiltere ve Almanya merkezli kamera pazarlarından da çekilmesi iyiden iyiye kafalarda soru işareti yarattı. Samsung’un bu kararlarının arkasındaysa fotoğrafçılık pazarındaki azalan talep gösteriliyor.

Dijital kameralara olan bu talebin azalmasındaki en büyük etken tabii ki akıllı telefonlar. Artık en ucuz akıllı telefon bile bütünleşik kameraya sahipken, bu telefonlardaki birçok özelliği piyasadaki birçok kamera sunamıyor bile. Örnek olaraksa düzenleme, doğrudan yükleme, sosyal medya paylaşımı ve daha fazlasını verebiliriz. Bu anlamda ortalama bir kullanıcının dijital kamera almayı gereksiz bulduğu ifade ediliyor.

Samsung’tan isminin gizli kalmasını isteyen bir yetkilinin, dijital kamera satışlarının ve üretiminin durdurulduğunu açıkladığı da bilgiler arasında. Ek olarak bu yetkili, dijital kameralar ile ilgili olarak böyle ciddi bir karar alınmış olsa da yeni bir kamera ürün kategorisinin oluşturulması için çalışmaların sürdürüldüğünü açıklaması ise merak uyandırıyor. İddia edilen bu yeni kamera kategorisinin ise mobil ve arttırılmış gerçeklik odaklı ürünler içereceği düşünülüyor.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...