İtalya, Uber’i Yasakladı

Share

İtalya’da mahkeme, Uber’in haksız rekabet yarattığını ileri sürerek şirketin bütün servislerinin yasaklanmasına karar verdi.

Kararın ardından Uber’in Siyah, Lüks, SUV, X, XL, Select ve Van tarzında servislerini kullanması ya da İtalya’da herhangi bir reklam göstermesi yasaklandı. Davanın açılmasını ilk olarak İtalya’daki büyük taksi kuruluşları ortak bir karar alarak sağlamıştı. Buna gerekçe olarak ise Uber’in haksız rekabet koşulları yaratarak taksileri zor duruma soktuğu gösterilmişti.

Ontrava’da yer alan habere göre, Uber’den ise İtalyan avukatları aracılığıyla bir açıklama geldi ve “25 senelik geçmişi olan bir yasaya itiraz edeceğimizi belirtiriz” şeklinde ifadede bulunuldu. Buna karşın, İtalya’daki taksi birliklerinin avukatları ise kendilerini savunan yasayı överek, Uber’in yaptığını “İtalya’da yerel toplu taşıma pazarına yönelik yapılmış en haksız kazanç yöntemi” olarak nitelendirdi.

Karar alınmadan 10 günlük süresi olan mahkeme sürecinde Uber, İtalya’daki faaliyetlerini durdurmaya geçmeden önce itiraz edeceğini belirtti. Ülkedeki operasyonlarının durdurulma kararına karşın hala servislerine devam ederse şirket ayrıca devam ettiği her gün için 10.600 dolar para cezası ödeyecek.

Geçtiğimiz yıl Londra’da buna benzer bir dava kazanan Uber’in, mahkeme tarafından yasaları çiğnemediğine karar verilmişti.

T24

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...