Mars Neden Kurudu?

Share

Bilim insanları Mars’ın neden kuruduğu bulmaya çalışıyor. Günümüze kadar elde edilen verilere göre, Mars bir zamanlar Dünya gibi nemli ve hareketliydi. Ancak henüz tam olarak nedeni bilinmeyen bir şekilde kurudu.

Konu hakkında araştırma yapan Curiosity uzay aracı, Mars’ın kurumasının nedenini Güneş rüzgarları olarak ortaya koydu. Ancak Mars’ın atmosferinin Güneş rüzgarlarını neden ve nasıl geçirmeye başladığı henüz bulunamadı.Bilim insanlarına göre Mars’taki manyetik alanın kaybolması yaşanan kuraklığın nedeni olabilir. Ancak elde edilen verilere göre, 4 milyar yıl önce Dünya’da canlılık başlarken, Mars da Dünya’ya benzer özellikler gösteriyordu.

Akla gelen soru ise bundan 4 milyar yıl önce Mars’ta da canlılık başlamış ve sonra tekrar yok olmaya başlamış olabilir mi? Diğer soru ise birgün Dünya da Mars gibi kurak bir hal alacak mı?

Haber Uzay

Hande Sheref

Daha çocukken ailesiyle birlikte ABD'ye yerleşen Hande, Los Angeles'ın bitmeyen sıcak rüzgarlarıyla her güne daha olgunlaşmış ve bilge olarak uyandığına inanıyor. Bir gün ülkesine dönme hayalinden asla vazgeçmeyen Hande Sheref, hayatın tadını çıkartmaktan geri kalmıyor. Serinletici'de ağırlıkla dünya ve teknoloji çalışmalarında yer alan yazar, hayatın bir resim tablosu olduğuna inananlardan...

You may also like...