Türkiye’de 2017 Yılının Otomobili: Renault Megane Sedan

Share

Bu yıl ikincisi düzenlenen organizasyonda bir süredir devam eden değerlendirme sürecinin ardından 2017’nin kazananı belli oldu.

Otomotiv Gazetecileri Derneği tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen “Türkiye’de Yılın Otomobili” ödülü yeni sahibini buldu. Geçtiğimiz yıl; Audi A4, FIAT Egea, Opel Astra, Hyundai Tucson, Renault Talisman, Skoda Superb ve Volvo XC90 gibi adayların arasında Skoda’nın D segment modeli Superb‘in kazandığı değerlendirmede bu yıl da geçtiğimiz yılki gibi birbirinden iddialı otomobiller kıyasıya bir mücadele verdi. Dernek üyesi 78 kişinin oylaması ile ilk turda 25 aday otomobil arasından 7 finalist belirlendi.

Değerlendirme sonucu; Renault Megane Sedan, Peugeot 3008, Honda Civic, Toyota C-HR, Seat Ateca ve Mazda MX-5 25 aracın yer aldığı ön elemeyi geçerek final listesine kaldı. Finale kalan modeller tasarım, yol tutuş, ergonomi, yakıt tüketimi, emisyon oranları, güvenlik, donanım seviyesi ve fiyat-değer oranı gibi kriterler üzerinden değerlendirmeye alındı.

Bu kriterler baz alınarak yapılan değerlendirme sonucunda 4430 puan alan Renault Megane Sedan “Türkiye’de Yılın Otomobili” rozetini takmayı başaran ikinci otomobil olarak değerlendirildi.

Ödülü alan Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş; “Öncelikle Otomotiv Gazetecileri Derneği’ne çok teşekkür ediyorum. Bu otomobilin arkasında milyonlarca Euroluk bir yatırım ve binlerce insanın emeği var. Her şeyden önce Türk mühendislerinin ve işçisinin emeği var. Ve yaratılan bu güzelliğin de halkımız nezdinde kazandığı bir beğeni var. Biz bu ödülün ağırlığını ve sorumluluğunu çok iyi biliyoruz. O yüzden bu ödülü her şeyden daha değerli bir şekilde saklayacağız. Tüm ekibime teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Değerlendirme sonucu puan dağılımıysa şu şekilde;

Renault Megane Sedan – 4430
Peugeot 3008 – 3250
Honda Civic – 3250
Toyota C-HR – 2870
Volvo S90 – 1790
Seat Ateca – 1640
Mazda MX-5 – 1530

Log

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...