Samsung’un Sanal Asistanı Bixby, Galaxy S8’in Çıkışına Yetişemiyor

Share

Samsung Galaxy S8’in en çok merak edilen özelliklerinden biri kuşkusuz yeni sanal asistan Bixby. Uzun yıllardır S Voice adı verilen bir sanal asistan kullanan ancak bu asistanla Siri ve Google Asistan gibi gelişmiş asistanlara yetişmekte zorluk çeken Samsung, Bixby ile rakiplerini yakalamayı ve hatta geçmeyi hedefliyor. Ancak görünüşe bakılırsa Bixby’i görmemiz için bir süre daha beklememiz gerekecek.

Bixby teknik olarak diğer asistanlara göre çok daha gelişmiş özellikler sunuyor. Bixby’nin arkasındaki yapay zeka sayesinde yalnızca sorulan sorulara yanıt verilmiyor aynı zamanda günlük hayatta gerekli birçok işlemi kolayca gerçekleştirmeyi mümkün hale getiriyor. Örneğin ekranda aktif olarak kullanılan uygulama Bixby tarafından algılanabiliyor. Bu esnada asistanı aktif hale getiren tuşa basıldığında uygulamada normalde dokunarak gerçekleştirilebilen eylemler sesli olarak yapılabiliyor. Bixby sadece sesli olarak değil kamera ile de kullanılabiliyor. Kamerada algılanan nesneler Bixby tarafından algılanabiliyor ve kamerada görünen ürünün internet üzerinden aratılması mümkün hale geliyor.

Belirtilenlere göre Samsung, Bixby’i tam olarak Galaxy S8’in çıkışına yetiştiremiyor. Bu nedenle Bixby’nin başlarda bazı özelliklerden mahrum şekilde çıkacağı belirtiliyor. Başta sesli olarak komut verilemeyeceği söylenen asistana bu özelliğin daha sonra geleceği ifade ediliyor. Diğer özelliklerin ise kullanılabilir halde olacağı söyleniyor. Bixby’nin ne zaman tüm fonksiyonlarıyla kullanılabileceği ise henüz bilinmiyor.

Mashable, Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...