9. Gezegen İçin Dört Yeni Aday

Share

Güneş sisteminde yeni gezegen bulmak için gerçekleştirilen araştırmanın sonucunda, gezegen olarak kabul edilebilecek dört yeni gök cismi keşfedildi.

ANU araştırmacısı Brad Tucker, tüm dünyadan 60 bin kişinin, üç günlük süre içerisinde SkyMapper teleskobunun verilerini kullanarak 4 milyonun üzerinde gök cismini sınıflandırdığını belirtti.

Gezegen olabileceği düşünülen dört gök cismi de gezegen olarak tanımlanamasa bile, bu araştırma yönteminin gücü göz önünde bulundurulduğunda, çalışmanın bilimsel açıdan değerli olduğu belirtiliyor.

Tucker, “Chiron ve Comacina gibi küçük gezegenleri tespit ettik. Bu da izlediğimiz yöntemle, eğer bir dokuzuncu gezegen varsa onu da bulabileceğimizi gösteriyor.” dedi.

Dünya Halleri

Sinem Bekler

Çeşitli gazetelerde muhabir olarak çalışan Sinem, yayıncılığın geleceğini online medyada görmesiyle son dönemdeki çalışmalarını bu yöne kaydırmaktan bir an bile kuşku duymadı. İşletme Bölümü mezunu olan Sinem, kültür sanat dünyasıyla da yakından ilgileniyor ve kendini tam bir başak kadını olarak nitelendiriyor.

You may also like...