Referandum 2017: ‘Evet’ Yüzde 51, ‘Hayır’ Yüzde 49

Share

Anayasa değişikliğine referandumunda Anadolu Ajansı’nın (AA) verilerine göre sandıkların yüzde 98’i açıldı. İlk sonuçlara göre “Evet” oranı yaklaşık yüzde 51,2, “Hayır” oranı ise 48,8. Açılan sandıklara göre katılım oranı yüzde 86,5 oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’yi telefonla arayarak “referandumda elde edilen zaferden dolayı tebrik ettiğini” bildirdi.

Erdoğan, sonuçların millet için hayırlı olmasını da diledi.

Binali Yıldırım: Bu halk oylamasının kaybedeni yok

Başbakan Binali Yıldırım Ankara’da AKP Genel Merkezi önünde yaptığı balkon konuşmasında MHP’ye desteği için teşekkür etti.

Binali Yıldırım, “Farkı düşüncelerimiz olacak ama neticede birliğimizi beraberliğimizi gözümüz gibi koruyacağız. Farklı fikirlere sahip olmak birbirine üstünlük sağlamak demek değildir” dedi.

Yıldırım, “Bu seçimler Türk demokrasisinin olgunluk düzeyini bütün dünyaya göstermiştir. Vatandaşlarımızın tercihi doğrultusunda geleceği güven içinde inşa edeceğiz. Bu halk oylamasının kaybedeni yoktur. Şimdi artık dayanışma, bir olma zamanıdır” diye konuştu.

Öte yandan Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) aldığı “mühürsüz zarf” kararı tartışma yarattı.

YSK: Mühürsüz oylar geçerli

YSK internet sitesinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Bazı sandık kurullarının seçmene oy pusulası ve zarflarını sandık kurulu mührüyle mühürlemeden verdikleri yolundaki yoğun şikayetler üzerine bugün toplanan Yüksek Seçim Kurulu sandık kurulu mührü taşımayan oy pusulası ve zarfların dışarıdan getirilerek kullanıldığı kanıtlanmadıkça geçerli sayılmasına karar vermiştir.”

AA, BBC

Umur Atay

1969 yılında Bursa'da doğan Umur Atay, ortaöğretime kadar severek yaşadığı kentinden, üniversite sebebiyle bir sabah İstanbul'da uyanarak ayrıldı. Makine mühendisliği eğitiminin ışığında seyrettiği otomotiv sektöründe harcadığı 25 yıldan fazla sürenin yıpratamadığı yaşamını şimdi çeşitli denemelerle yormaya çalışan Atay, evli ve iki çocuk babası.

You may also like...