Citroën C5 Aircross

Share

Citroën’in SUV modellerine bir yenisi ekleniyor. 2015 yılında Aircross isimli konseptle duyurulan otomobilin seri üretim hali 2017 Şanghay otomobil fuarında sergilendikten sonra satışa sunulacak.

Çift katlı LED farlarıyla ilginç bir ön görünüme sahip olan C5 Aircross’un tamponları, çamurluk üst bölümleri ve yan etekleri siyah korumalara sahip. Bu siyah korumaları ve yine aynı renkteki tavan raylarını kontrast renklerle biraz daha canlı hale getiren Citroën bu konuda başarılı da olmuş. Arka tamponun altına yerleştirilen dörtgen egzoz çıkışları da büyük jantlar gibi şık duruyor.

Dik inen bir bagaj kapağına sahip olan C5 Aircross’un arka kapıları arkasında da cam bulunması hem görünümü hem de görüşü iyileştirmiş. Bagaj kapağı üzerine eklenen spoiler şık görünüm sunarken aynı şey, yatay yerleşime sahip LED stoplar için de söylenebilir.

Farklı tasarım anlayışı iç mekanda da devam eden otomobilde farklı renklerde çift tonlu deri döşeme kullanılırken üst ve altı düzleştirilen dört kollu direksiyon siminin arkasında dijital gösterge paneli görülebiliyor. Çift parçalı havalandırma ızgaraları, orta konsolda aralarına büyük dokunmatik ekranı alırken vites kolu ve çekiş sistemi modunu kumanda eden düğmeler kardeşi Peugeot 3008’den alınmış.

Çin pazarında turbo beslemeye sahip 1.6 ve 1.8 litre hacimli benzinli motorlarla satılacak olan araç 167 ve 204 beygir güç üretebilen seçeneklere sahip olacak. 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılan bu otomobillerin ardından 2 litre hacimli motor ve uzun aks mesafesine sahip bir seçeneğin üretilmesi de mümkün görünüyor.

Onur Koray

Ortaokul ve lise yıllarını İstanbul, Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde geçiren Onur Koray, daha sonra üniversite eğitimini A.B.D.’nin Pennsylvania eyaletinde makine mühendisliğinde tamamladı. 2002 yılından bu yana Ekşi Sözlük’te Agamemnon adıyla yazdığı yazıları kişisel blog’u ile daha geniş bir içerikle sunan Onur Koray’ın otomobil yazıları, haftalık olarak yayınlanıyor.

You may also like...