Netflix’in Büyüme Oranı Beklentilerin Altında

Share

Yılım ilk çeyreğinde Netflix 5.2 milyon olan beklentilerin altına düşerek, 4.95 milyon yeni üyeyi siteye çekebildi. ABD’de yeni üyelerin sayısı geçen yılın aynı dönemine göre üçte bir azaldı. Diğer ülkelerde ise üyelerin sayısı yüzde 22 düştü. Netflix yetkilileri ise, bu düşüşün büyük oranda bazı popüler TV dizilerinin ikinci çeyreğe sarkıtılmasından kaynaklandığını belirttiler.

netflix_wallpaper_013

Türkiye’de de önemli bir izleyici kitlesi olan House of Cards gibi dizilerin yeni bölümleri yılın ikinci çeyreğine bırakılmıştı. Bilim kurgu dizisi Stranger Things de, Netflix’in en çok tutan original yapımları arasında.

Netflix yetkilileri, bu haftasonuna kadar 100 milyon üyeye ulaşacakları beklentilerini paylaştı. Bir başka beklenti, yılın ilk yarısında toplam yeni üye sayısının her şeye rağmen 8.15 milyona erişeceği yönünde. Geçen yılın aynı döneminde bu rakam 8.42 milyondu.

Netflix’in CEO’su Reed Hastings “Bu iyi bir başlangıç” diyerek şirketin büyüme fırsatının halen “devasa” olduğunu ifade etti. Hastings ayrıca, yeni dizi ve diğer yapımlara yatırım yaparak üye sayısını artırma amacında olduklarını dile getirdi.

Öte yandan şirket, gelirlerini geçen yılın ilk üç ayına göre neredeyse üçte biri artırarak 2.64 milyar dolara çıkardı. Toplam gelir 29 milyon dolardan 178 milyon dolara yükseldi. Ancak şirketin hisseleri, beklentilerin altındaki büyüme verilerinin açıklanması sonrası gelen hayal kırıklığının etkisiyle yüzde 3 azaldı.

BBC Türkçe

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...