Tunceli’de Helikopter Kazası: 12 Kişi Hayatını Kaybetti

Share

Tunceli’deki helikopter kazasında 7 polis, bir hakim, bir asker ve 3 personelin yaşamını yitirdiği açıklandı.

Tunceli Valiliği kriz merkezi yetkililerinden edinilen bilgiye göre; Kocatepe karakolu bölgesinden hareket eden arama kurtarma ekibi enkaza ulaştı.

Ancak enkaza ulaşan arama kurtarma ekipleri, düşen helikopterdeki yolcu ve mürettabatın tamamının yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Tunceli Valiliği’nden daha önce yapılan açıklamada helikopterin olumsuz hava koşulları nedeniyle düşmüş olabileceği belirtilmişti.

Açıklamada “18 Nisan 2017 günü saat 11.40 sıralarında Pülümür ilçemizden havalanan Skorsky tipi Polis Helikopterinden kalkışından yaklaşık 10 dakika sonra sinyal alımı kesilmiştir. Söz konusu Helikopterde 7 polis, 1 hakim, 1 astsubay ve 3 mürettebat olduğu değerlendirilmektedir. Helikopterin olumsuz hava şartlarından dolayı düştüğü değerlendirilmekte olup, bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edilmiş olup gelişmelerden kamuoyuna bilgi verilecektir” denmişti.

Helikopterin düştüğü Ovacık’ın Çambulak mevkiinde yoğun sis ve yağmur etkiliydi.

Hürriyet, Sputnik

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...