Uyumadan Önce Şımartıcı Bir Ritüele Ne Dersiniz?

Share

Güne iyi başlamanın anahtarı, deliksiz bir uyku gibi görünse de, gün boyu daha keyifli bir zaman geçirmeniz için daha fazlasına ihtiyacınız olduğunu da ortada.

İşte bu noktada da tüm günü daha rahat geçirmek için gece yatmadan önce yapabileceklerinizi listeledik…

Bir Liste Yapın
Herkesin yattığı o gecede, yarının yapılacaklarını listelemeniz büyük bir önem oluşturmakta. Ertesi gün yapılacaklar için defterinize ya da telefonunuza, o günün öne çıkan yapılacak işlerini not düşmeniz çok önemli.

Onları yazmanız demek, onlarla olan mücadelenize sizi daha da hazır hale getirecek. Bir şeyi unuttum mu diye de endişelenmenize gerek kalmayacak.

woman_floating-wallpaper-1280x800

Rahatlamanın Vakti Geldi
Yatmadan önce yapılan her türlü ritüel, vücudunuza “rahatlatmanın vakti geldi” demek olacaktır. Gün sonunda, rahatlatıcı veya şımartıcı bir ritüeli hak ediyorsunuz. Örneğin, oyuncu Jamie King, her gece yüzünü yıkamanızı ve cilt bakımını düzenli hale getirmenizi öneriyor. Gwyneth Paltrow ise gevşemek için yağlara ve keyif verici bir banyoyu öneriyor.

Günlük tutmayı Bıraktınız Mı?
Günlük tutmayı çoktan bıraktıysanız yeniden başlamanızı tavsiye ederiz. İçinizden tüm olumsuz düşünceleri atmak için günlük tutmaya özen gösterebilirsiniz.

Sınırlarınızı Siz Çizin!
Teknolojinin kolaylığı ve erişiminin yüksekliği sayesinde, evimizde de çalışmadan durmak ne mümkün. Gelen e-mail’leri cevaplamak gibi “basit” işlerden bahsediyoruz.

İş arkadaşlarınızın size ne zaman erişip, erişemeyeceğini açık bir şekilde belirtmeye ne dersiniz. Akşamları iş dışında, arkadaşlarınız ve ailenize odaklanmak bir sonraki güne daha enerjik başlamanızı sağlayacak.

Marie Claire

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...