Akıllı Saatler Piyasadan Kalkıyor

Share

Mobil sektörde yerli yerinde olan tek ürün sadece akıllı telefonlar gibi duruyor. Son yıllarda artık eskisi kadar tablet bilgisayar modelinin duyurulmadığı sizin de dikkatinizi çekmiş olabilir. Benzer bir durum şimdi akıllı saatler için geçerli olacak gibi duruyor.

Geçtiğimiz yıllarda Asus, LG, Huawei, Samsung, Apple başta olmak üzere çok sayıda firma akıllı saat tarafındaki ürünlerini duyurdu. Ancak bu yıl beklenenden daha fazla bir sessizlik söz konusu. Bundan 3 sene öncesinin analizlerine bakacak olduğumuzda şu an akıllı saat sektöründeki hareketliliğin çok daha fazla olması gerekiyordu.

Çinli elektronik devi Huawei’nin CEO’su tarafından yapılan açıklama, akıllara yeni soru işaretleri getirdi. Eric Xu Zhijun (Huawei CEO’su), “Akıllı telefonlar varken, akıllı saatlerin ne için olduğu her zaman kafamı karıştırdı.” Şeklindeki açıklamadan sonra gelin hep birlikte akıllı saat sektöründeki son duruma bakalım.

Apple Watch sektörün öncülerinden ve liderlerinden. Ancak yüksek fiyatı sebebiyle çoğu tüketicinin bütçesini zorluyor ve alınacaklar listesinde en üstte olmayı başaramıyor. Fitbit uygun fiyatlı ve basit ancak akıllı saat yerine “akıllı bileklik” tarafında kalıyor. Tasarım konusunda da çokça eleştiri topluyor.

Android Wear ise konsept olarak Apple Watch’tan daha başarılı dursa da yazılımsal sorunlar bir türlü çözülemiyor ve işletim sistemi hatalarla dolu. Stabiliteden çok uzak. Xiaomi Mi serisi uygun fiyatıyla çok sevilirken, akıllı saat olmak yerine akıllı bileklik olmayı tercih ediyor.

Giyilebilir teknolojiler halen daha geleceğin teknolojisi olarak görülüyor. Ancak sektörün tamamı pil ömrü, performans ve ebatlar konusunda istenen verimlikten henüz oldukça uzakta.

CNN

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...