Teninize Uygun Makyajın Sırları

Share

Makyajın doğru kıvamda yapıldığında herkesi daha güzel gösterdiği bir gerçek. Tabii bununla bitmiyor. Örneğin, yüzünüze sürdüğünüz fondöten nedeniyle boynunuz ve cildiniz arasında ciddi bir ton farkı görülüyorsa, kırmızı alarm başlıyor!

facial contouring. Woman with a different shades of foundation o

Cildinizin tonuna uygun ürünleri seçmek, doğru makyaj için en önemli sır. ‘Mağazada aldığımda tenime uygun göründü, kullandığımda rengi farklı çıktı.’ diyorsunuz, biliyoruz evet oluyor bu. Demek ki doğru tonu seçememişsiniz.

Öncelikle kendi tonunuzu kesin olarak bilmeniz gerekir. Bunun için yapılabilecek birçok şey var ama biz sizlerle en kolay yolu paylaşmak istedik: el bileklerinize bakın. Bileklerinize baktığınızda eğer damarlarınızın rengi genel olarak mavi ve mor tonlardaysa daha soğuk; mavi ve yeşil tonlardaysa doğal; yeşil tonlarıysa sıcak bir cilt tonunuz var demektir. Evet bunu anlamak gerçekten bu kadar kolay!

Fakat uygun fondöteni almak yine de zor. Seçtiğiniz tonları çok az alarak deneyin ve mağazada farklı ışıkların olduğu bölgelere gitmeye çalışın. Hatta mümkünse gün ışığında bakın diyebiliriz. Doğru fondötenin cildinizde hemen kaybolduğunu ve ayırt edilemediğini fark edeceksiniz. Eğer iki benzer renk arasında kalıyorsanız, her zaman en açık tonu tercih etmenizi öneririz. Çünkü diğer malzemelerle onu daha koyu gösterebilirsiniz, ama zaten koyu olan bir fondöteni açmakta zorlanırsınız.

Yazı: Ahsen Çelik

Elle.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...