Mastercard’dan Parmak İzi Okuyuculu Kart

Share

Dünyanın en çok kullanılan ödeme sistemi Mastercard, yeni kredi kartlarında kullanacağı biyometrik parmak izi okuyucu alanını tanıttı. İşte yeni kredi kartıyla ilgili tüm detaylar…

Mastercard’ın yeni tanıttığı kredi kartlarının üzerinde artık biyometrik bir parmak izi okuyucu alan yer alacak ve alışverişlerde kart sahibinin tanınmasında büyük bir kolaylık sağlayacak gibi görünüyor.

PIN kodunu unutun!

Mastercard’ın bu yeni girişimi ile birlikte alışverişlerde parmak izi sayesinde kolaylıkla kart sahibi olduğunuzu kanıtlayabilecek ve bunun için ekstra bir imza ya da PIN kodu girişi gibi dertlerle uğraşmak zorunda kalmayacaksınız.

Üretilecek kartlardaki biyometrik alanın iki parmak izi saklayabileceği ve içerisine gömülü olan algılayıcılar sayesinde ödeme sırasında parmak izinizi okutabileceği belirtildi.

Bu kartı kullanabilmek için bankaya giderek parmak izinizi kaydettirmeniz gerekiyor. Ardından bu parmak izi bilgisi kartın üzerindeki algılayıcıya yükleniyor ve bu andan itibaren kartınızı kullanmaya başlayabiliyorsunuz.

Yeni kredi kartlarının eski kartlarla arasında herhangi bir boyut ya da kalınlık farkı da bulunmuyor ve şu anda kullanımda olan tüm POS cihazlarıyla uyumlu durumda.

Son olarak bu kartların Güney Afrika’da test edileceği ve ilerleyen aylar içerisinde Avrupa ile Asya kıtalarında da yavaş yavaş dağıtılmaya başlanacağını hatırlatalım.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...