Rusya’da Halka Bedava Arazi Verilmesi Teklifi

Share

Rusya’da Adil Rusya Partisi’nden milletvekili Oleg Nilov’un Duma’ya halka yalnızca Uzak Doğu Bölgesi’nden değil, ülkenin her yerinde bedava arazi verilmesini öngören yasa tasarısını sunmayı planladığı belirtildi.

Rusya’da Adil Rusya Partisi’nden milletvekili Oleg Nilov, yayınladığı açıklama metninde, Duma’ya, halka yalnızca Uzak Doğu Bölgesi’nden değil, ülkenin her yerinde bedava arazi verilmesini öngören yasa tasarısını sunmayı planladığını ifade etti.

Böylece halkın tarıma yönlendirilebilip uzak ve terk edilmiş bölgelerin kalkınması, milyonlarca hektar kullanılmayan arazinin işlenmesinin sağlanacağını vurgulayan Nilov “Birkaç yıl içine ülkemizde bu yasa sayesinde devletimizin başlıca amacı olduğu gibi ekonomik durumu iyileştirilen yeni bir sosyal katman doğacak” ifadelerini kullandı.

Rusya’da daha önce ülkenin Uzak Doğu Bölgesi’ni kalkındırmak ve bölgenin nüfusunu artırmak için halka 1 hektarlık bedava arazi tahsis edilmesini öngören kanun 1 Temmuz 2016’da yürürlüğe girmişti. Bu bağlamda pilot alan olarak belirlenen Rusya’nın Çin sınırındaki 50 bin hektar tarım arazisine ve 500 bin hektar ormana sahip Arhanskiy bölgesinde üç aileye bedava arazi verildi.

Sputnik

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...