Apple Watch’ın Garantisi Uzuyor

Share

Yaklaşık iki sene önce satışa sunulan birinci jenerasyon Apple Watch’ın garanti süresi, cihazın problemleri yüzünden bir sene daha uzatıldı. Bakalım Apple Watch’ta görülen problem ne?

Apple, birlikte akıllı saat pazarına giriş yaptığı birinci jenerasyon Apple Watch serisiyle ilgili yeni bir karar aldı. Şirketin yetkili servislerine yolladığı bir bildirinin ortaya çıkmasıyla, Apple Watch’un garantisinin uzatıldığı ortaya çıktı.

Bildiriye göre Apple, batarya şişme problemiyle karşılaşan birinci jenerasyon Apple Watch’ın garanti süresini üç yıla çıkarttı. Apple Watch’ın batarya şişme problemi uzun zamandır Apple Destek Forumu veya Reddit gibi forumlarda tartışılıyordu ancak çok yaygın bir problem olmadığı için medyada yer almamıştı.

Apple’ın normalde Apple Watch’ın her türlü tamirini karşılayan 2 yıllık bir garantisi mevcuttu ancak şişen batarya problemiyle karşılaşan kullanıcılar sonrasında şirket bu süreyi bir sene daha uzatma kararı aldı. Karar, birinci jenerasyon Apple Watch’ın satışa sunulmasından neredeyse tam 2 yıl sonrasında alındı.

Apple’dan hatalı cihazlara destek!

Apple Watch’ın görülen batarya şişme problemi, çok büyük bir problem gibi görünmüyor. Henüz hiçbir cihazın Galaxy Note 7 gibi patladığı ya da alev aldığı gibi haberler duyulmadı ancak Küçük bir problem bile olsa Apple’ın bu konuda yardımcı olmak için hemen adım atması kesinlikle iyi bir karar.

Kararın resmi olarak ne zaman duyurulacağı henüz bilinmiyor ancak eğer problem yaşadığınız birinci jenerasyon bir Apple Watch’ınız varsa, garanti kapsamına girmesini bekleyebilir ve cihazınızı ücretsiz bir şekilde tamir ettirebilirsiniz.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...